Utorak, 30 travnja, 2024

Žestok okršaj Bisere Turković i Sanje Vulić: Ko u kojeg Boga vjeruje i za šta je Izetbegović zaslužan

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Šefica bh. diplomatije je prokomentarisala i epitet “takozvana” koju je Vulić navela ispred naziva Armija RBiH.

Državna parlamentarka Sanja Vulić na posebnoj zajedničkoj sjednici oba doma Parlamenta BiH pitala je šeficu bh. diplomatije Biseru Turković o načinu upošljavanja i raspoređivanja uposlenika u diplomatsko-konzularnoj mreži BiH.

Pitanje Sanje Vulić se odnosilo na sastanak ministrice Turković s nekadašnjim pripadnicima Armije RBiH koji su bili dobitnici najviših priznanja, a danas su uposlenici MVP. Vulić je pitala i koji su kriteriji na osnovu kojih se raspoređuju zaposlenici u diplomatsko-konzularnoj mreži, kako se “nude” poslovi u ambasadama te da li su diskriminisani Srbi i Hrvati u odnosu na Bošnjake u ovom ministarstvu.

Turković je zatim izašla za govornicu i poručila:

Upravo se čita:  Dodik iz Rusije poručuje: Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

“Poštovana gospođo Vulić, vrlo cijenim vašu ulogu poslanika u ovom časnom domu. I nastojat ću i da tako odgovorim imajući to u vidu. Naravno, nas dvije se nećemo složiti po mnogim drugim pitanjima. Znate, mi se ne molimo istom Bogu. Ja vjerujem u onog koji je za nas sve, iznad nas. Vi po vašoj izjavi imate drugačiju percepciju”, odgovorila je Sanji Vulić koja je bh. javnosti poznata i po izjavi da je “za nju Milorad Dodik Bog”

Šefica bh. diplomatije zatim je prokomentarisala epitet “takozvana” koju je Vulić navela ispred naziva Armija RBiH.

“Armija RBiH je bila zvanična oružana snaga međunarodno priznate države Republike BiH, a ne tzv. Armija BiH. Tome svjedoči učešće Armije RBiH 9. Maja 1995. godine u Parizu na vojnoj paradi. Nećemo se ni složiti o prirodi rata. Za vas je to tragični sukob, a za mene agresija u kojoj su počinjeni najteži zločini koji uključuju I genocid na osnovu odluka međunarodnog suda”, rekla je.

Upravo se čita:  Dodik i Nešić otputovali u Rusiju: Podijelili fotografiju iz aviona, digli tri prsta

Turković je zatim govorila i o načinu raspoređivanja službenika u diplomatsko-konzularnoj mreži, zapošljavanju, kao i nacionalnoj strukturi uposlenika.

Za riječ se potom javila Vulić te kazala:

“Ja vas nisam pitala o statistici, već zašto jedni imaju privilegije, a drugi ne. Vi ste se na svojoj Facebook stranici pohvalili da ste primili ove zaposlenike i slikali se. Dalje, tragični sukob je definicija iz Dejtonskog mirovnog sporazuma. Iznenađuje me da ste na takoj važnoj funkciji, obišli ste svijet, a ne znate to”, izjavila je.

Upravo se čita:  Vučić u UN-u: Glasajte protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici

Zastupnica iz SNSD-a se složila s Turković “da se ne slažu”.

“Naravno da se ne slažemo jer vi baštinite neku drugu BIH, a ja baštinim Dejtonsku BiH jer samo ona ima mogućnost za opstanak i perspektivu. Žalosno je što nastupate s ovakvom arogancijom. Kažete na početku ovaj ‘časni dom’, a tri godine se niste udostojili da dođete ovdje. Zahvaljujem se Bakiru Izetbegović koji je rekao da će se on postarati da Bisera Turković dođe na sjednicu”, poručila je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas