Utorak, 30 travnja, 2024

Danas Dan žalosti u većem dijelu Bosne i Hercegovine, srpski političari ne žele odati počast žrtvama genocida

Autor:NAP

Preporučeno

Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH. Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH dužne su uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Zbog 26. godišnjice genocida u Srebrenici i danu sjećanja na sve žrtve ubijene u julu 1995. godine, u FBiH i na području Brčko distrikta danas je dan žalosti.

Upravo se čita:  Oružanim snagama BiH nedostaje 1.500 profesionalnih vojnika

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i institucija Federacije BiH. Na Dan žalosti ne mogu se održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH. Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH dužne su uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Upravo se čita:  Upozorenje za građane BiH: Ako ste kupili neke od ovih proizvoda, odmah ih vratite u prodavnicu!

Dan žalosti obilježava se obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade i institucija Brčko distrikta BiH.

Medijske kuće na teritoriji Brčko distrikta BiH i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija na teritoriji Brčko distrikta BiH dužni su prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Slobodan Šoja: Iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija, nego je ovo odgovor velikih sila na Dodikovu retoriku

Historičar i bivši diplomata Slobodan Šoja za portal Srpskainfo kazao je da iza Rezolucije o Srebrenici ne stoji Lagumdžija,...

Još vijesti za vas