Utorak, 30 travnja, 2024

Milorad Dodik, ipak, dolazi na posao u Sarajevo, ali sa jasnom namjerom

Preporučeno

– A ako sam ja tu, onda ja mogu da kažem da sam protiv, što ću i biti. Ne mogu biti protiv dnevnog reda i zapisnika, ali ću biti tu i neću glasati ni za te tačne dnevnog reda.

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH će se ipak pojaviti na današnjoj sjednici ove institucije u Sarajevu, uprkos najavljenoj blokadi bh. institucija.

Potvrdio je to sinoć u razgovoru za RTRS.

Upravo se čita:  Pogled iz RS: "Debakl Dodika, ovo je bilo gore nego kad ga je ponizio Bakir"

“Ne moram da govorim koliko je lomljenjenje oko tog’. I prije ovoga – išao sam zbog RS. Ima 20 tački dnevnog reda. Ako ja ne dođem, oni mogu da otpočnu sjednicu i po pitanjima ekonomije, spoljne politike… Mogu da donesu odluku i ona je konačna. A ako sam ja tu, onda ja mogu da kažem da sam protiv, što ću i biti. Ne mogu biti protiv dnevnog reda i zapisnika, ali ću biti tu i neću glasati ni za te tačne dnevnog reda.

Upravo se čita:  Vučić iz New Yorka: "Nemamo gotovo nikakve šanse, a pritisak se ovdje pojačava"

U svakom slučaju, bit ću protiv. Tad imam mogućnost da na sljedećoj sjednici, ponovo kada ta tačka dnevnog reda dođe, ja kažem da potežem vitalni nacionalni interes i ta tačka ide u Skupštinu Republike i tamo je potrebno koliko je potrebno glasova”, rekao je Dodik.

Pojasnio je i da, ako Zoran Tegeltija dva puta uzastupno ne zakaže sjednicu Vijeća ministara BiH, onda to mogu uraditi njegovi zamjenici.

Upravo se čita:  Dodik iz Rusije poručuje: Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

“On treba da zakaže sjednicu, ali na njoj naši ljudi neće odlučivati ni o čemu. I to je to, nema odluka, nema efekta. Parlament je druga priča i oni mogu da se ne sastaju”, pojasnio je Dodik.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne vremenske uslove i slabiju frekvenciju saobraćaja. Sutra, posljednjeg dana...

Još vijesti za vas