Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Loše vijesti za sve Bosance i Hercegovce koji su isplanirali odmor u ovoj zemlji, od sutra na snazi nove mjere: Policijski sat i nova pravila za ulazak u Albaniju

Autor:Anadolija

Preporučeno

ALBANIJA – Nova pravila odnose se i na osobe koje su u tranzitu kroz Albaniju, kao i na djecu stariju od šest godina.

U Albaniji se zbog porasta broja novozaraženih koronavirusom početkom septembra uvode nove mjere u borbi protiv pandemije.

Kako je u ponedjeljak saopćio Tehnički odbor stručnjaka, od 1. septembra će na snazi biti policijski sat u periodu od 23 do 6 sati.

Upravo se čita:  “Kafa će poskupjeti tri do četiri puta”

Od 6. septembra, svi koji ulaze u Albaniju moraju imati potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili predočiti negativan PCR test koji ne smije biti stariji od 72 sata, odnosno brzi antigen test ne stariji od 48 sati. Za prelazak granice građani mogu pokazati i potvrdu da su preležali bolest, ne stariju od šest mjeseci.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Ova pravila odnose se i na osobe koje su u tranzitu kroz Albaniju, kao i na djecu stariju od šest godina.

U Albaniji će ostati na snazi naredba o nošenju maski u zatvorenim prostorima, trgovačkim centrima, supermarketima, trgovinama, javnom prijevozu i na svim onim mjestima gdje nije moguće održati fizičku distancu.

U posljednja 24 sata u toj zemlji potvrđeno je 486 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok su tri osobe preminule, prenosi Anadolija.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Komšije ponovo šopinguju kod nas

Da su se komšije vratile da šopinguju u BiH, potvrđuje podatak da je za prva tri mjeseca ove godine...

Još vijesti za vas