Srijeda, 1 svibnja, 2024

Ipak se može kada se hoće: Predstavnici RS-a u Upravnom odboru UIO, uprkos bojkotu državnih institucija donosili odluke!

Preporučeno

Ko zna, možda bi i drugi predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH bili koopretaivniji i prekinuli sa blokadama njihovog rada kada bi se i na sjednicma nalazile ovako atraktivne i financijski primamljive tačke dnevnog reda.

Predstavnici Republike Srpske u institucijama Bosne i Hercegovine, prema odluci donesenoj u Narodnoj Skupštini RS-a nakon donošenja “Inzkovog zakona” o zabrani negiranja genocida, ne sudjeluju, a kada su prisutni, tada bojkotiraju donošenju bilo kakvih odluka.

Takvo je pravilo, kojeg se pridržava Milorad Dodik u Predsjedništvu BiH, zastupnici stranaka iz RS-a u oba doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Upravo se čita:  Struja neće poskupjeti! FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za korekciju cijene

Ima li neko ko krši taj kano klisurina postojan i jedinstven političara iz RS-a?

Na prvi pogled reklo bi se da nema, izgleda da je jedinstvo ostvareno na svim nivoima, međutim, uz malo više pažnje vidjet će se da to baš i nije tako, da predstavnici RS-a u nekim državnim institucijama, ne samo što dolaze na sjednice, nego marljivo i odgovorno glasaju i doprinose donošenju odluka.

Snimak sjednice UO Uprave za Indirektno oporezivanje: Vjekoslav Bevanda predsjedava, Zora Vidović glasa

Primjer za to je sjednica Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) koja je početkom ove nedjelje održana video-linkom pod predsjedanjem predsjednika Upravnog odbora, Vjekoslava Bevende, ministra financija i trezora u Vijeću ministara BiH. U radu sjednice Upravnog odbora sudjelovali su svi njegovi članovi, pa i predstavnici Republike Srpske predvođeni Zorom Vidović, ministricom financija u Vladi RS-a. Kao što se može vidjeti na fotografijama sa sjednice, gospođa Vidović je učestvovala na njoj i to aktivno doprinosila u donošenju brojnih odluka, zaključaka, prijedloga.

Upravo se čita:  Uskoro stiže zatopljenje, temperature će biti prave ljetne

Uz nekoliko drugih odluka bitnih za funkcioiniranje Uprave za indirektno oporezivanje, usvojena je i jedna za koju je ministrica financija RS-a sa najvećim entuzijazmom od svih sudionika glasala: riječ je, kako piše u saopćenju Ministarstva financija i Trezora BiH o odluci u “prvom privremenom poravnanju za 2021.godinu na osnovu kojeg Federacija Bosne i Hercegovine treba da uplati Republici Srpskoj 11.927.411.02 KM.”

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Ko zna, možda bi i drugi predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH bili koopretaivniji i prekinuli sa blokadama njihovog rada kada bi se i na sjednicma nalazile ovako atraktivne i financijski primamljive tačke dnevnog reda – piše Slobodna Bosna.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas