Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Da li su ovo pripreme za sutrašnju vježbu? Oklopna vozila MUP-a RS parkirana na Jahorini

Preporučeno

Autentičnost snimka još uvijek nije zvanično potvrđena, ali su iz MUP-a RS ovog popodneva iznijeli više detalja o održavanju vježbe koja je planirana za sutra.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, upozorio je danas specijalnog izaslanika Bidenove administracije za Balkan, Gabriela Escobara, o održavanju vježbe MUP-a RS i Žandarmerije MUP-a RS koja bi se trebala odvijati u Istočnom Sarajevu, Doboju i Prijedoru.

Komšić je Escobara upozorio da je riječ o unaprijed smišljenoj provokaciji.

Na Twitter nalogu portala Istraga.ba pojavio se videosnimak, koji je navodno nastao danas na Jahorini, a na kojem se vide oklopna vozila MUP-a RS-a.

Upravo se čita:  Premijer KS Nihad UK: “Stanari su krivi što im padaju fasade na glave”

U opisu videozapisa stoji kako je riječ o zajedničkim aktivnostima MUP-a RS i Civilne zaštite RS na Jahorini.

Autentičnost snimka, ipak, još uvijek nije zvanično potvrđena, ali su iz MUP-a RS ovog popodneva iznijeli više detalja o održavanju vježbe koja je planirana za sutra.

Kako je najavljeno, sutra će se održati dvije vježbe, jedna od njih odvijat će se u Donjim Baraćima, a njoj će prisustvovati jedinice žandarmerije iz Mrkonjić Grada, Prijedora i Doboja.

Upravo se čita:  Nastavak suđenja Miloradu Dodiku: Tužilaštvo BiH najavilo izvođenje 60 materijalnih dokaza

– Pripadnici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP-a Republike Srpske i jedinica žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor će u Donjim Baraćima izvesti vježbu sprečavanja krijumčarenja migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji, navedeno je iz MUP-a RS.

Vježba će biti održana u 12.00 časova u krugu preduzeća “Dragiša komerc”.

Za to vrijeme, na Jahorini će pripadnici policijskih struktura RS-a izvršiti vježbu “spriječavanja terorističkog upada u Olimpijski centar Jahorina”.

Upravo se čita:  Elma i Haris iz Sarajeva odbijaju vratiti bebu majci: “Strahujemo za njen život”

– Na Jahorini će policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP-a Srpske i Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izvesti vježbu sprječavanja upada terorističke grupe koja ima namjeru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar “Jahorina”, saopćeno je iz MUP-a RS.

Vježba će biti održana u 12.00 časova u blizini hotela “Dva javora” .

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas