Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Plenković poslao poruku iz Brisela: Dodik šalje poruke destabilizacije, mi se zalažemo za jedinstvenu BiH

Autor:Fena

Preporučeno

Andrej Plenković je rekao da je u četvrtak navečer tokom rasprave o vanjskopolitičkim pitanjima upozorio na stanje u Bosni i Hercegovini.

Hrvatski premijer Andrej Plenković kazao je u petak kako je na summitu u Briselu upozorio na stanje u Bosni i Hercegovini, tenzije koje postoje i na djelovanje, prije svih, Milorada Dodika.

Plenković je rekao da je u četvrtak navečer tokom rasprave o vanjskopolitičkim pitanjima upozorio na stanje u Bosni i Hercegovini.

Upravo se čita:  Unuk Josipa Broza Tita pisao molbu zemljama Pokreta nesvrstanih da ne glasaju za rezoluciju o Srebrenici

“Otvorio sam pitanje ‘follow up’ rasprave u Brdu kod Kranja. To je dobro prihvaćeno, upozorio sam na stanje u BiH, tenzije koje postoje, na djelovanje prije svega gospodina Dodika. On šalje poruke destabilizacije BiH, a mi se zalažemo za jedinstvenu BiH”, kazao je Plenković za HRT.

Naveo je kako je jasno istaknuo da se “postigne pravovremen dogovor o reformi izbornog zakonodavstva za izbore koji će biti za godinu, da Hrvati kao jedan od tri konstitutivna naroda budu legitimno i ravnopravno zastupljeni u najvišim institucijama BiH”.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Najavio je i da će otvoriti pitanje Zapadnog Balkana.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Maršom mira obilježena godišnjica progona više od 20.000 Bošnjaka i Hrvata iz Doboja

Neformalna grupa građana „Putevima spasa i slobode Doboj“, s ciljem njegovanja sjećanja na dane progona i stradanja nesrpskog stanovništva...

Još vijesti za vas