Srijeda, 1 svibnja, 2024

Aleksandar Vučić o policajcima i pjevanju nacionalističke pjesme u Priboju: Bošnjaci će biti apsolutno sigurni i zaštićeni

Preporučeno

Vučić je govoreći o odnosima Bošnjaka i Srba istakao da moraju razumjeti jedni druge te da jedni bez drugih ne mogu živiti i opstati.

Prema navodima portala Sandžakpress.rs, snimak je nastao u ugostiteljskom objektu tokom proslave Nove godine.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je komentarisao pjevanje nacionalističke pjesme, a koju su pjevali policajci u Priboju.

Kako je izjavio, nije vidio detalje iz snimka, koji je objavio portal Sandžakpress.rs, te je poručio Bošnjacima da je ovo njihova zemlja koliko i njegova.

Upravo se čita:  U Beogradu se obratila optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

“Vidio sam taj snimak. Što se tiče događaja iz Priboja, nisam sve detalje vidio. Moje je da kažem Bošnjacima u Srbiji da je ovo njihova zemlja, jednako koliko i moja, jednako koliko i svih nas. Bit će apsolutno sigurni i zaštićeni. Naravno da niko ne može da se saglasi s tim da vrijeđate ili prijetite pripadnicima drugih naroda podsjećanjem na ubistva nevinih ljudi”, rekao je.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Vučić je govoreći o odnosima Bošnjaka i Srba istakao da moraju razumjeti jedni druge te da jedni bez drugih ne mogu živiti i opstati.

“Što prije shvatimo, to će biti bolje i za jedne i za druge”, zaključio je, piše Blic.

Prema navodima spomenutog portala, snimak je nastao u ugostiteljskom objektu tokom proslave Nove godine. Naglašeno je da se na njemu vide zamjenik načelnika Regionalnog centra Granične policije Vidosav Avramović, oficir u Policijskoj upravi Priboja Marko Žujić, bivši pomoćnik komandira Milojica Bjelović Mime te policajci Goran Šalipur, Vladan Janjušević, Dragan Zeković i još nekoliko pripadnika PU Priboj.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Pjesmom su veličali i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića. Policajac Dragan Zeković se javno izvinio za ovaj sraman čin.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas