Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Nedeljko Čubrilović: Iz RS dolaze pozivi na dogovor u BiH

Autor:Srna

Preporučeno

Čubrilović je izjavio da jedan narod u BiH pokušava da ostvari dominaciju u odnosu na druga dva aludirajući na Bošnjake

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) Nedeljko Čubrilović izjavio je da iz manjeg bh. eniteta Republike Srpske dolaze pozivi na dogovor u BiH koji će imati duži rok trajanja od bilo kog nametnutog rješenja.

Upravo se čita:  Dodik i Nešić otputovali u Rusiju: Podijelili fotografiju iz aviona, digli tri prsta

– Nepriznavanje Republike Srpske od određenih političkih elita iz drugih naroda sigurno donosi probleme u BiH – rekao je Čubrilović, koji je i lider Demosa.

Čubrilović je izjavio da jedan narod u BiH pokušava da ostvari dominaciju u odnosu na druga dva aludirajući na Bošnjake, što, kako navodi dalje, ne vodi ka stabilnosti ovih prostora.

Upravo se čita:  Helez poručio Dodiku da se 'okani ćorava posla': Nema ništa od otcjepljenja, stradat će svi

– Bilo je krajnje vrijeme da politički predstavnici Republike Srpske ukažu na nelogičnosti koje se dešavaju u BiH kroz određene odluke Ustavnog suda BiH i pojedinih međunarodnih predstavnika – rekao je Čubrilović sinoć za prnjavorsku K3 televiziju, prenosi Srna.

On je naglasio da je potreban veći stepen jedinstva u Republici Srpskoj po pitanju vitalnih interesa srpskog naroda, te dodao da “je RS organizovaniji dio BiH u kome svi nivoi vlasti funkcionišu”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas