Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Objavljena dugoročna prognoza: Evo kada stiže stabilnije i toplije vrijeme

Preporučeno

Od četvrtka nas očekuje postepeno razvedravanje i više sunčanih sati.

U Bosni i Hercegovini do kraja ove sedmice izvjesna su hladna jutra.

U Bosni i na sjeveru Hercegovine jutarnje temperature bit će većinom ispod nula stepeni, a na jugu Hercegovine oko dva stepena.

Najniže temperature prognoziraju se od petka (11. marta) do nedjelje (14.marta). Oblačno sa povremeno slabim snijegom preovladavat će do sredine sedmice u Bosni.

Upravo se čita:  Žena zamalo umrla nakon uboda stršljena: Evo kako se odbraniti i šta prvo napraviti kod uboda

Od četvrtka nas očekuje postepeno razvedravanje i više sunčanih sati. Na području Hercegovine preovladavat će pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost, saopćeno je iz FHMZ-a.

Nešto više oblaka uz slab snijeg moguće je u sjevernim planinskim područjima. U Bosni puhat će slab do umjeren vjetar pretežno sjevernog smjera a u Hercegovini umjereno jaka bura.

Upravo se čita:  Počinje isplata uvećanih penzija i razlika za prva tri mjeseca

Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od minus šest do minus dva stepeni Celzija u Bosni, na jugu zemlje do tri stepena Celzija.

U periodu od 11. do 14. marta jutarnje temperature i do minus 12 stepeni Celzija. Najviše dnevne temperature između minus jedan i četiri u Bosni, u Hercegovini do 11 stepeni Celzija.

Naredne sedmice, od 14. marta, do kraja prognoznog perioda, prema raspoloživim prognostičkim materijalima prognozira se stabilno vrijeme i porast temperature zraka.

Upravo se čita:  Ovo je rudar za kojim od jučer tragaju spasilačke čete u rudniku Mramor

Slab mraz je moguć u planinskim područjima Bosne. Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od dva i sedam stepeni celzija u Bosni, 12 stepeni celzija u Hercegovini.

Maksimalne dnevne temperature varirat će između osam i 14 stepeni u Bosni do 17 u Hercegovini.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Influenserica iz Njemačke sa 230.000 pratitelja ukrala odjeću u vrijednosti 1.700 eura

T. S. (22), influencerica iz Stuttgarta, koju na Instagramu prati oko 230.000 pratitelja, iz trgovine u outletu u Metzingenu...

Još vijesti za vas