Utorak, 7 svibnja, 2024

Tegeltija: Njemačka rizikuje sa Ahmetovićem koji je jasno deklarisan kao Bošnjak

Preporučeno

Tegeltija ne krije svoje očito nezadovoljstvo sa izborom Ahmetovića

Milan Tegeltija, savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, komentarisao je na Twitteru izaslanika njemačkog Bundestaga za Zapadni Balkan Adisa Ahmetovića koji je u njemačkom Bundestagu inicirao razgovor o Bosni i Hercegovini.

Tegeltija ne krije svoje očito nezadovoljstvo sa izborom Ahmetovića jer, prema njegovim riječima i Njemačka s njim “rizikuje”.

Upravo se čita:  Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

– Njemačka rizikuje da sa Adisom Ahmetovićem kao specijalnim izaslanikom za zapadni Balkan, koji je jasno deklarisan kao Bošnjak dovede u pitanje percepciju objektivnosti ukupne Njemačke vanjske politike u BIH kod svih drugih naroda na zapadnom Balkanu – napisao je Tegeltija.

Podsjetimo, u Bundestagu će se u srijedu, 6. aprila 2022. godine održati dogovorena rasprava o 30. godišnjici početka rata u Bosni i Hercegovini na inicijativu Ahmetovića koji je poručio da se “stabilnost i budućnost Evrope mogu osigurati samo jakom, demokratskom jugoistočnom Evropom”.

Upravo se čita:  Oglasio se Dodik, zasmetalo mu obraćanje Zlatka Lagumdžije na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti o BiH

– U vrijeme kada Rusija, zajedno s dijelovima političke elite u Bosni i Hercegovini, također pokušava potkopati Dejtonski mirovni sporazum na ovim prostorima, posebno mi u Njemačkoj moramo ispuniti svoju odgovornost i spriječiti dalje pokušaje destabilizacije- kazao je Ahmetović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Zeničanka pala sa prozora stana, životno ugrožena, prevezena na KCUS

Četrdesetdevetogodišnja P. E. iz Zenice pala je danas oko 10.30 sati sa prozora stana na drugom spratu, zgrade u...

Još vijesti za vas