Četvrtak, 2 svibnja, 2024

HDZ i SNSD protiv razmatranja Deklaracije o osudi ruske agresije na Ukrajinu

Preporučeno

Nije prihvaćeno ni da se u dnevni red uvrsti informacija Tužilaštva BiH o provođenju istrage protiv osoba koje su pokrenule antidejtonski i antiustavni postupak secesije entiteta RS

Delegati HDZ-a i SNSD-a odbili su na današnji dnevni red hitne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine uvrstiti prijedlog Deklaracije o osudi agresije Rusije na Ukrajinu.

Ovu deklaraciju i njeno uvrštavanje u dnevni red predložio je delegat Denis Bećirović (SDPBiH).

Upravo se čita:  Dodik najavio polaganje vijenaca u Potočarima: 2. maja u Srebrenici sjednica Vlade RS

Protiv ovog prijedloga bila su četiri delegata iz FBiH i četiri iz RS-a, pa nije dobio potrebnu većinu.

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda i lider HDZ-a, je prije glasanja kazao da će njihovo očitovanje na ovu temu biti da takve tačke neće uvrštavati u dnevni red zbog hitnosti sjednice na čijem je dnevnom redu izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koju su predložili delegati HDZ-a.

Upravo se čita:  Tužilaštvo napravilo veliki propust, sutkinja odbila 30 dokaza

Nije prihvaćeno ni da se u dnevni red uvrsti informacija Tužilaštva BiH o provođenju istrage protiv osoba koje su pokrenule antidejtonski i antiustavni postupak secesije entiteta RS, što je također predložio Bećirović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas