Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Isporuka prvog kontingenta mineralnog đubriva iz Turske

Autor:Fena

Preporučeno

U Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH podsjećaju da se radi se o prvom kontingentu od ukupno dogovorenih 30.000 tona mineralnog đubriva iz Turske.

Prvi kontingent mineralnog đubriva iz Turske za poljoprivrednu proizvodnju u BiH bit će isporučen danas u Bosanskoj Gradišci.

Tim povodom ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac boravit će u radnoj posjeti Bosanskoj Gradišci, a prve količine mineralnog đubriva bit će dopremljen u Tvornicu stočne hrane ”Golmix”, koja posluje u sastavu kompanije ”Golić Trade”.

Upravo se čita:  Kako je praznik rada postao neradni dan: Evo od kada i zašto se širom svijeta uopšte slavi 1. maj

U Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH podsjećaju da se radi se o prvom kontingentu od ukupno dogovorenih 30.000 tona mineralnog đubriva iz Turske.

Ranije su nadležna entitetska ministarstva i Distrikt Brčko odredili domaće uvoznike i proizvođače iz Turske od kojih će biti izvršen otkup dogovorenih količina minirelnog đubriva, nakon čega je Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH o tome obavijestilo Ambasadu Turske u BiH.

Upravo se čita:  Zastupnica Arijana Memić tražila da se policiji zabrani sjedenje u kafićima tokom radnog vremena, stigao odgovor od policije

Od ukupne količine od 30.000 tona, bh. entitetu RS i Federaciji BiH će biti isporučeno po 14.000 tona mineralnog đubriva, a Brčko distriktu 2.000 tona.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas