Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Šta se dešava u OHR-u: Schmidt u novoj ofanzivi izmjene Izbornog zakona?

Preporučeno

– Održavaju se redovni sastanci ambasadora. Ako bude informacija za medije, javnost će o tome biti obaviještena, kratko nam je rečeno iz OHR-a.

Međunarodnoj zajednici je, izgleda, jako stalo da riješi pitanje izmjena Izbornog zakon, s obzirom da je nekoliko rundi pregovora sa predstavnicima bh. institucija i stranaka propalo.

– U zgradi OHR-a u toku su konsultacije u vezi sa izmjenama Ustava FBiH i Izbornog zakona. Na sastanak su pozvani predstavnici nekoliko nevladinih organizacija. U OHR-u je i bivši predsjednik Skupštine RBiH Miro Lazović, objavio je portal Istraga.ba informaciju o još jednom sastanku.

Iz OHR-a nisu demantovali održavanje sastanka, ali nisu željeli govoriti o njegovom sadržaju.

Upravo se čita:  "Dešava se ozbiljan udarac na srpski narod": Dodik odgovorio šta će biti 2. maja

– Održavaju se redovni sastanci ambasadora. Ako bude informacija za medije, javnost će o tome biti obaviještena, kratko nam je rečeno iz OHR-a.

A da je visoki predstavnik Christian Schmidt pokrenuo novu diplomatsku “ofanzivu” u vezi sa izmjenama Izbornog zakona potvrdio je i Saša Magazinović, zastupnik u PSBiH.

– Učestali pozivi iz različitih međunarodnih krugova. Tačno je sve što se pojavilo u medijima. Visoki predstavnik se konsultuje o namjeri da izađe u susret HDZ-u izmjenama koje se odnose na formiranje vlasti. Vrijednosno potpuno pogrešno. Uvođenje nove diskriminacije na pomolu!, objavio je Magazinović na Twitteru.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Komšije ponovo šopinguju kod nas

Da su se komšije vratile da šopinguju u BiH, potvrđuje podatak da je za prva tri mjeseca ove godine...

Još vijesti za vas