Četvrtak, 2 svibnja, 2024

I SDA pozvala građane na proteste, Bakir Izetbegović najavio vanredno obraćanje

Preporučeno

Kako je najavljeno predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas će u 14:00 sati održati vanrednu konferenciju za medije u prostorijama Stranke.

I Stranka demokratske akcije pozivala je građane da se masovnim okupljanjem ispred zgrade OHR-a u Sarajevu suprotstave najavljenim odlukama Visokog predstavnika o izmjeni Ustava FBiH i Izbornog zakona BiH.

Također, kako je najavljeno predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas će u 14:00 sati održati vanrednu konferenciju za medije u prostorijama Stranke.

Upravo se čita:  Puljić donio nove informacije iz UN-a: Ne nasjedajte na laži i propagandu

Podsjetimo, u Sarajevu će danas biti održani protesti građana protiv najavljene odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta da izmijeni Izborni zakon BiH i Ustav Federacije BiH. Protesti su zakazani u 19 sati ispred zgrade OHR-a, a na njih su pozvali SDP, Demokratska fronta, Dervo Sejdić, Građanski savez, PDA, Naša stranka i drugi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas