Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Milanović: Dejtonski sporazum se mora poštovati

Preporučeno

– Hrvatski položaj je danas jači nego ikada, ali to moramo koristiti, a ne samo govoriti o tome – rekao je Milanović.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u petak je primio hrvatske diplomate povodom njihove godišnje konferencije, pa je, kao i premijer Andrej Plenković u četvrtak, potvrdio da hrvatski međunarodni položaj nije nikad bio snažniji, no i da Hrvatska to mora koristiti.

Upravo se čita:  U Beogradu se obratila optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Milanović se u svojoj kancelariji sastao s ambasadorima, generalnim konzulima, konzulima i vojnim izaslanicima koji su od srijede sudjelovali na godišnjoj konferenciji hrvatskih diplomata u Zagrebu, saopćeno je iz njege kancelarije.

– Hrvatski položaj je danas jači nego ikada, ali to moramo koristiti, a ne samo govoriti o tome – rekao je Milanović.

– Hrvatska kao država ima jake instrumente na raspolaganju, tako se moramo i ponašati – poručio je predsjednik hrvatskim diplomatama, stoji u saopćenju.

Upravo se čita:  Na granici BiH i Hrvatske: Ženu ugrizao poskok dok je brala mladi luk, hospitalizirana u Splitu

Milanović je s diplomatama razgovarao o ključnim temama hrvatske vanjske politike, s posebnim naglaskom na odnos prema Bosni i Hercegovini i Srbiji, te o poziciji Hrvatske u aktualnoj krizi izazvanoj ruskom agresijom na Ukrajinu.

Govoreći o odnosima s Bosnom i Hercegovinom, predsjednik Milanović je još jednom naglasio ključnu važnost Dejtonskog sporazuma kao ugovora o podjeli vlasti i moći koji se mora poštovati, saopćeno je.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Uz stotinjak hrvatskih ambasadora, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika, na sastanku su bili i predstavnici ministarstva vanjskih i evropskih poslova, te dužnosnici ureda predsjednika.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas