Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Bećirović poručio Vučiću: Danas niste došli „na svoje“, danas ste bili na državnoj teritoriji Bosne i Heregovine!

Preporučeno

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović reagovao je na govor predsjednika SNSD-a Milorada Dodika koji je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Bijeljini dočekao riječima: “Predsjedniče, dobro došli na svoje”.

Reakcija dr. Bećirovića uslijedila je nakon Dodikovog obraćanja na otvaranju početku radova na izgradnji dionice autoputa Rača-Bijeljina.

“Gospodine Vučiću, s obzirom da se niste ogradili od provokatorskih i kvislinških riječi Milorada Dodika, dužan sam Vam skrenuti pažnju da Vi danas niste došli „na svoje“ niti Vam Dodik ni pedlja od državne teritorije Bosne i Hercegovine može dodijeliti.

Upravo se čita:  Ko je žena koja je udarila šakom od sto, "ušutkala" i izblamirala Vučića pred cijelim svijetom

Da ne bude zabune, Vi ste danas boravili na teritoriji nezavisne, suverene i nedjeljive države Bosne i Hercegovine i to treba upamtiti dobro i za sva vremena. Bosne i Hercegovine je bilo, ima i biće je zauvijek. Ravnopravna saradnja da, tiha okupacija ne.

Gospodine Vučiću, Vi niste došli „na svoje“, Vi ste u državi koja je punopravna članica Ujedinjenih nacija i čiji je suverenitet i teritorijalni integritet neupitan. Vi ste danas boravili u državi čiji je glavni grad Sarajevo, a ne Beograd. Preko državne granice između naše dvije zemlje ste ušli u Bosnu i Hercegovinu, preko državne granice ćete je i napustiti. I Vi i ja znamo da ništa od države Bosne i Hercegovine nećete ponijeti sa sobom, koliko god Vam Dodik govorio drugačije.

Upravo se čita:  Dodik i Nešić otputovali u Rusiju: Podijelili fotografiju iz aviona, digli tri prsta

Gospodine Vučiću, mi kada dođemo u Srbiju mi ne kažemo da smo došli „na svoje“. To je Vaša država i mi to poštujemo. Mi očekujemo da i Vi poštujete našu državu Bosnu i Hercegovinu. Srbiju nećemo, Bosnu i Hercegovinu ne damo. Nikome! Nikada! I ni po koju cijenu!

Vrijeme je da se ogradite od suludih i zapaljivih poteza ekstrema Dodika i da se svi u regionu okrenemo razvoju i saradnji, a ne reinkarnaciji agresorske politike“, naveo je Bećirović.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas