Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Mahmutbegović: Federacija Bosne i Hercegovine bez Bošnjaka!

Preporučeno

Osvrt potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović na jučerašnju sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Jučerašnja, konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine je trebala, u najvećem dijelu da bude svečarskog karaktera, oličenog u činu preuzimanja mandata i polaganja svečane zakletve. Međutim, u radnom dijelu sjednice desio se opasan i zlonamjeran presedan degradiranja i dekvalificiranja Bošnjačkog naroda kao političkog faktora u Federaciji Bosne i Hercegovine. Naime, iznesen je, a u nastavku sjednice i izglasan, prijedlog da u budućem sastavu rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta Federacije NE BUDE niti jedan Bošnjak – to znači da u rukovodstvu Federalnog Parlamenta, koji predstavlja i oslikava populaciju Federacije BiH sa preko 70% Bošnjaka NEMA Bošnjaka! Kakva se to šalje poruka, sa kojom namjerom i ko nam to, indirektno ili vrlo direktno želi nešto poručiti?

Upravo se čita:  Puljić donio nove informacije iz UN-a: Ne nasjedajte na laži i propagandu

Čitav proces i sva dešavanja od održavanja Općih izbora, uz nametnute odredbe izmjena i dopuna Ustava FBiH i Izbonog zakona od strane Visokog predstavnika nam govori da se radi o vrlo osmišljenom i precizno vođenom scenariju koji za cilj ima da politički i društveno obezglavi najbrojniji narod.

Nije sporno da politička arena dopušta razne vidove preslagivanja i borbe stranaka za dolazak na vlast, ali da se na sve moguće načine pokušava poniziti, obezvrijediti i omalovažiti bošnjački narod kao politički faktor je nešto što se nikada ne može i ne smije dopustiti!

Upravo se čita:  Pogled iz RS: "Debakl Dodika, ovo je bilo gore nego kad ga je ponizio Bakir"

Opravdana je zabrinutost, šta će se dešavati u budućnosti ako se na samom početku donose odluke kojima se Bošnjaci kao najbrojniji narod u Federaciji Bosne i Hercegovine u potpunosti isključuje iz rukovodstva Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Vidjećemo šta će nam donijeti vrijeme ispred nas?! Sa ovakvim instruisanim i orkestriranim deplasiranjem Bošnjaka i sa bezpogovornim pristajanjem na koalicione uslove izdiktirane u Mostaru i Banja Luci, slijedi nam borba za očuvanje vrijednosti našeg naroda i naše Bosne i Hercegovine!

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas