Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Benjamina Karić nije znala gdje se nalazi: U komentarima joj objasnili da Kupola na stijeni nije Al – Aksa

Autor:Faktor.ba

Preporučeno

Ubrzo nakon primjedbi, Karić je promijenila naziv, pa je Al – Aksa simbol ljepote, brzo prepravila u Kupola na stijeni – simbol ljepote.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić svoj boravak u Jerusalimu, gdje će se sastati, kako je naglasila “sa gradonačelnikom i predsjednikom države”, obznanila je na društvenoj mreži – Facebook, šaljući poruku mira ispred, kako je prvobitno napisala “Al Akse, simbola ljepote”.

Upravo se čita:  Reakcija VSTV-a: Konaković izjavama vrši eroziju principa vladavine prava u našoj zemlji!

No fotografija na kojoj gradonačelnica pozira, primjetili su mnogi, o čemu su je i upozorili u komentarima, nije ispred Al Akse, već Kupole na stijeni.

Ubrzo nakon primjedbi, Karić je promijenila naziv, pa je Al – Aksa simbol ljepote, brzo prepravila u Kupola na stijeni – simbol ljepote.

Džamija sa zlatnom kupolom nije džamija Al – Aksa. To je Kubetus – Sahra (Kamena kupola). A džamija Al – Aksa je iza džamije Kubetus – Sahra.

Upravo se čita:  "Dešava se ozbiljan udarac na srpski narod": Dodik odgovorio šta će biti 2. maja

Gradonačelnica bi trebala biti upućena u priču o džamiji Al – Aksa i kroz šta sve prolazi ova važna sveta kuća u životima muslimana.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas