Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Ministar zdravstva potvrdio: Njemačka će tražiti korona test za sve putnike koji dolaze iz Kine

Preporučeno

U srijedu su se zemlje Europske unije složile preporučiti zemljama EU-a da uvedu testiranje prije polaska za sve one koji dolaze iz Kine i nasumično testiranje po dolasku kao preventivnu mjeru

Putnici iz Kine koji planiraju ući u Njemačku sada će podlijegati obveznom testiranju na koronavirus, u skladu s nedavnom preporukom Europske unije.

Takvu odluku potvrdio je njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach, a dolazi u sklopu nastojanja da se zaštite životi građana zbog porasta broja infekcija s kojima se Kina suočava.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

Ministar zdravstva rekao je da će Njemačka zahtijevati barem brzi test prije polaska, a naglasio je da će se kod nekih putnika nasumično raditi i spot COVID testovi kako bi se prepoznali sojevi virusa, prenosi Deutsche Welle.

Lauterbach je preporuku Europske unije ocijenio dobrom odlukom.

“Na temelju toga sada također mijenjamo njemačka pravila ulaska u kratkom roku”, rekao je Lauterbach.

Upravo se čita:  Pentagon priznao: Isporučili smo Ukrajini vrlo moćno oružje

U srijedu su se zemlje Europske unije složile preporučiti zemljama EU-a da uvedu testiranje prije polaska za sve one koji dolaze iz Kine i nasumično testiranje po dolasku kao preventivnu mjeru, nakon porasta broja infekcija COVID-19 u Kini.

“Države članice se snažno potiču da za sve putnike koji polaze iz Kine u države članice uvedu zahtjev za negativnim testom na COVID-19 obavljenim najkasnije 48 sati prije polaska iz Kine”, izjavilo je švedsko predsjedništvo Vijeća Europska unija istaknula je u tom smislu priopćenjem.

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

Zemljama EU-a također se savjetuje da putnicima na letovima za Kinu i obrnuto preporuče nošenje maski za lice te izdaju savjete o zdravstvenim mjerama i osobnoj higijeni.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Nemoj da mi diraš mater”: Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

  Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio Jovana Aleksića (25) iz Blatnice kod Teslića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda...

Još vijesti za vas