Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Opljačkali stan Zlatka Lagumdžije i potrošili 10.000 KM s ukradene kartice, uhapšeni su

Preporučeno

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana “Krađa” na štetu Z.L. iz Sarajeva.

Policijski službenici MUP-a KS jučer su uhapsili dvije osobe, među kojima i maloljetnu osobu, kojima se teret stavlja krivično djelo “Krađa”. Kako Klix.ba saznaje, krađa je izvršena u stanu Zlatka Lagumdžije.

Jučer u poslijepodnevnim satima, policijski službenici PU Novo Sarajevo uhapsili su S. R. rođenog 1986. godine u Zvorniku, sa mjestom prebivališta u Sarajevu i maloljetnu osobu, rođenu 2005. godine.

Upravo se čita:  Stigle trešnje, rod je dobar: Kilogram oko 9 KM

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana “Krađa” na štetu Z.L. iz Sarajeva.

Kako se navodi u saopćenju MUP-a KS, izvršenim pretresom stana koji koristi S.R. na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz pomenutog krivičnog djela. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim njima.

Upravo se čita:  Nastavak suđenja Miloradu Dodiku: Tužilaštvo BiH najavilo izvođenje 60 materijalnih dokaza

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, krađa je izvršena u stanu koji je u vlasništvu Zlatka Lagumdžije. Ukraden je novčanik u kojem se nalazila određena svota novca, kao i bankovna kartica s koje je, u međuvremenu, potrošeno oko deset hiljada KM.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas