Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Stiže velika promjena vremena: Obilne padavine, zahlađenje, jak vjetar i snijeg

Preporučeno

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno vedro. Po kotlinama istočne i zapadne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -4; Livno -3; Bugojno, Drvar -2; Bjelašnica, Ivan Sedlo, Prijedor, Široki Brijeg, Zenica 0; Banja Luka, Doboj, Sanski Most, Stolac 1; Bihać, Bijeljina, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 2; Mostar 4; Trebinje, Zvornik 5; Gradačac 7; Neum 8; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 13 do 18 °C.

Upravo se čita:  Cijene u Neumu veće za 10-15 posto, trenutna popunjenost hotela na 70 posto

U Sarajevu sučano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 16 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tokom noći očekuje se prolazna kiša. Vjetar slab, uglavnom, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16 °C.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i dio večerni povremeno slaba kiša ili lokalni pljusak na području Hercegovine, zapadne i jugozapadne Bosne. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 12 do 18 °C.

Upravo se čita:  Struja neće poskupjeti! FERK odbio dati saglasnost Elektroprivredi BiH za korekciju cijene

U subotu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Prije podne padavine se moguće ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, a poslije podne ili tokom noći u većem dijelu naše zemlje. U kasnim večernjim satima u Krajini se očekuje prelazak kiše u snijeg. Vjetar umjeren do pojačan, sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Tokom noći u Bosni vjetar u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 14, a dnevna od 12 do 19 °C.

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

U nedjelju oblačno vrijeme sa padavinama. U jutarnjim satima na istoku i jugoistoku Bosne je moguća kiša, koja će postepeno preći u snijeg. U ostatku Bosne se očekuje snijeg, a u Hercegovini kiša. U većem dijelu zemlje obilnije padavine. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjeren do jak jugo. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na istoku i jugoistoku Bosne do 8, a u Hercegovini od 10 do 14 °C. Dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu zemlje od 11 do 16 °C.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas