Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Afrikanka doselila u Banju Luku i oduševljena je burekom: Proputovala je Evropom, a ostaje u BiH

Preporučeno

Đamila je za sebe napisala kako je imala predivno putovanje kroz Evropu, ali da je odlučila ostati i živjeti u Banjoj Luci.

Blogerka Đamila Stanić se nedavno doselila u Banju Luku nakon što je nekoliko godina živjela u Bostonu. Rodom je iz Zelenortske Republike u Africi.

Na svom YouTube kanalu objavila je video iz Banje Luke. Snimila se u jednoj buregdžinici gdje je prvi put probala bosanske pite. Đamila je naručila burek, krompirušu i sirnicu. Uz to je uzela i jogurt.

Upravo se čita:  Kareleuša: Nevjerovatno kako su vlade okolnih zemalja konstantno neprijateljski raspoložene prema mojoj zemlji Srbiji

Na kraju videa ispričala je da joj se najviše svidio burek.

– Pun je okusa i jako je mekan, rekla je Đamila. Na drugo mjesto stavila je sirnicu, dok je krompirušu stavila na posljednje mjesto, govoreći kako joj je jedina zamjerka što je pomalo suha.

– Ove pite su ekstra, zaključila je Đamila.

Upravo se čita:  Adna Helić nakon hapšenja prozvala influensere koji su je obrisali s društvenih mreža

Inače, Đamila je za sebe napisala kako je imala predivno putovanje kroz Evropu, ali da je odlučila ostati i živjeti u Banjoj Luci.

Korisnici YouTubea u komentarima nisu krili oduševljenost. Dobila je i savjete kako jesti pitu kao prava Bosanka, a neki joj predlažu da posjeti i Sarajevo.

– Probaj ćevape i pitu u Sarajevu, jedni su od najboljih u državi,

Upravo se čita:  Kareleuša: Nevjerovatno kako su vlade okolnih zemalja konstantno neprijateljski raspoložene prema mojoj zemlji Srbiji

– Jedna greška – pita se jede rukama, nema viljuške,

– Najviše volim sirnicu, ali burek je legendaran, bez sumnje – neki su od komentara.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Maršom mira obilježena godišnjica progona više od 20.000 Bošnjaka i Hrvata iz Doboja

Neformalna grupa građana „Putevima spasa i slobode Doboj“, s ciljem njegovanja sjećanja na dane progona i stradanja nesrpskog stanovništva...

Još vijesti za vas