Nedjelja, 28 travnja, 2024

Meteorolozi najavljuju oblačno vrijeme s kišom, u nekim dijelovima BiH čak i snijeg

Preporučeno

Danas će u jutarnjim satima u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana.

Kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, dnevna od 14 do 20 °C.

U Sarajevu sunčano, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Slaba i prolazna kiša se očekuje tokom noći. Jutarnja temperatura oko 4, a dnevna oko 17 °C.

Upravo se čita:  Mijenjaju se "pravila igre": Šta će biti sa dječijim dodatkom?

Snijeg na planinama

U ponedjeljak 27.03.2023., pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, uz postepeno skretanje na sjeverni. U kasnim večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuje jak sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 °C.

Upravo se čita:  Napravljen korak naprijed ka obaveznoj neradnoj nedjelji i neradnim praznicima za trgovce u FBiH

U utorak 28.03.2023., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Tokom dana u Bosni je lokalno moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

U srijedu 29.03.2023., pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Tokom dana vjetar u skretanju na južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 7 do 13 °C, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ništa mi nije teško” Dječak iz Bosanskog Petrovca je glava domaćinstva nakon smrti oca, od četvrte godine vozi traktor

Trinaestogodišnji Miloš Jeličić iz Bosanskog Petrovca kompletan posao jednog seoskog domaćinstva preuzeo je na sebe nakon što mu je...

Još vijesti za vas