Četvrtak, 9 svibnja, 2024

Kusturica: Mnogo će potoka poteći s Bjelava i bara u Hrasnom nestati dok se ne pojavi talenat kao Sidran

Preporučeno

Odnos Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice decenijama predstavlja jedan od onih o kojima se gotovo svakodnevno pričalo, a iako su prije agresije na BiH imali izuzetno dobru saradnju te su sarađivali na ostvarenjima “Otac na službenom putu” i “Dolly Bell”, gotovo u potpunosti su prekinuli odnos nakon dešavanja tokom 90-ih. godina.

Reditelj Emir Kusturica izjavio je za agenciju Srna da, iako je Abudalah Sidran njega davno sahranio, on živ i zdrav izražava žaljenje zbog njegove smrti.

“Mislim da će mnogo potoka poteći sa Bjelava, bujičnih voda sa Vratnika, mnogo će bara u Hrasnom nastati i nestati, mnogo će vode proteći, mnogo kiša pasti, i mnogo zima i ljeta proći dok se ne pojavi takav talenat kao što je bio Abudalah Sidran”, izjavio je Kusturica.

Upravo se čita:  Njemački list piše o demografskom slomu Balkana: Ostaju bez stanovništva

Podsjetimo, odnos Abdulaha Sidrana i Emira Kusturice decenijama predstavlja jedan od onih o kojima se gotovo svakodnevno pričalo, a iako su prije agresije na BiH imali izuzetno dobru saradnju te su sarađivali na ostvarenjima “Otac na službenom putu” i “Dolly Bell”, gotovo u potpunosti su prekinuli odnos nakon dešavanja tokom 90-ih. godina.

U velikom intervjuu za novi “Nedeljnik” sarajevski pisac Abdulah Sidran pričao je o brojnim temama, i naravno dotakao se i bivšeg prijatelja i saradnika Emira Kusturice.

Upravo se čita:  Lamija je 30 godina živjela u Nizozemskoj i sada se sa porodicom vratila u Fojnicu: “Kao mala sam imala san da živim u šumi”

“Ta osoba je jedan od najtragičnijih likova među svim našim eksjugoslavenskim stvaraocima i kulturnim poslenicima. Jeste li vi registrovali da je ovdje, u narodu, kreirana jedna prekrasna urbana legenda?”, naveo je tada Sidran.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mercedesom preko granice pokušao prenijeti bogatstvo, cariniku rekao da nema ništa prijavit

Pripadnici Carine Srbije su u saradnji sa policijom 8. maja na prelazu Horgoš, otkrili da se u prtljagu jednog...

Još vijesti za vas