Petak, 17 svibnja, 2024

Od Srpska open ostao samo open: Pod vedrim nebom i u fazi propadanja

Preporučeno

Dok javnost traži odgovore, teren je počeo propadati i sada izgleda tek kao blijeda kopija terena od prije godinu dana

Na šta su potrošena 53 miliona maraka? Pitanje je na koje vlast u RS-u ne nudi odgovor ni godinu nakon završetka teniskog turnira Srpska open na teniskom stadionu za čiju je izgradnju potrošena ova vrtoglava cifra. Dok javnost traži odgovore, teren je počeo propadati i sada izgleda tek kao blijeda kopija terena od prije godinu dana, navodi Federalna.ba.

Stadion u koji je uloženo više od pedeset miliona ne koristi se i na njemu su vidljivi tragovi neodržavanja i propadanja. Samo godinu nakon teniskog turnira objekat nije u upotrebi. Upitno je i kako se održava, a godinu nakon turnira javnost nije dobila informacije o načinu trošenja novca iz budžeta. Vlada je dala 34 miliona maraka.

Upravo se čita:  Sastanak Trojke, HDZ-a i SNSD-a: Kako dalje?

„Imate zakon o slobodi pristupa informacijama pa koristite mehanizme zakona, nisam ja njihov portparol da bih vam trebao odgovoriti“, poručuje Radovan Višković, predsjednik Vlade RS-a.

Višković nije portparol teniskog saveza, ali portparol teniskog saveza godinu dana ne odgovara na pitanja, iako je Draško Milinović davno obećao dostaviti sve podatke medijima.

„Sporno je da se Vlada i Grad ne oglašavaju koliko javnog novca su dali. Bili su sponzori i javna preduzeća, ustanove koje su također davale novac, a nikada nećemo saznati koliko novca je u pitanju“, ističe Damjan Ožegović iz Transparency internationala BiH.

Upravo se čita:  Federacija se zadužila za skoro 30 miliona KM

„Vidimo da kvalitet radova nije bio na nekom zavidnom nivou i da ta teniska dvorana danas ne služi ničemu“, kaže Đorđe Vučinić, poslanik za Pravdu i redu u NSRS-u.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ne smatra da je problem u vezi sa stanjem u kojem se nalazi stadion prevelik. Postoje proceduralni problemi i kada budu riješeni sve će biti lakše, kaže Stanivuković.

Upravo se čita:  Elektroprivreda BiH se obrušila na FERK jer nije odobrio blok tarife i poskupljenje struje

„Traje rasprava o prenosu prava vlasništva s Teniskog saveza i Vlade na Grad“, dodaje.

Stanivuković najavljuje izgradnju pokretnog krova na stadionu, a to će da košta dodatnih pet miliona maraka. Informacija o do sada utrošenih 53 miliona, međutim, ni dalje nema.

Izdvajamo

Izdvajamo

Mali maturanti zapalili krov škole

Mali maturanti podgoričke Osnovne škole "Vlado Milić" zapalili su krov te obrazovne ustanove tokom bakljade kojom su obilježavali kraj...

Još vijesti za vas