Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Zbog strogih EU propisa Hrvatska ostaje bez domaćih jaja?

Preporučeno

Kokošja jaja jedan su od rijetkih poljoprivrednih proizvoda koji Hrvatska ima dovoljno za vlastite potrebe. Ipak, luksuzne kaveze po EU standardima većina hrvatskih farmera ne može priuštiti. Od 1. srpnja ove godine mlade nesilice više ne smiju u stare kaveze, javlja Nova TV.

“Pregovarači koji su ispregovarali da imamo pravo još jednu godinu raditi sa starim kavezima – to je smrt hrvatskog peradarstva”, rekao je Zdravko Crnčan, proizvođač jaja za Novu TV.

Upravo se čita:  Konačno se oglasila firma u čijoj konzervi je navodno pronađen dio štakora: Izazvana je nesaglediva šteta našem ugledu

“Hrvatska neće ostati bez jaja domaćih proizvođača jer su se veliki proizvođači koji drže 61,5 posto tržišta već prilagodili ili su u fazi prilagodbe uz pomoć sredstava iz EU fondova.

Mali proizvođači moći će prijeći na podno držanje kokoši koje je jeftinije i ne zahtijeva veća ulaganja u opremu”, poručili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Upravo se čita:  S troje djece skočila u rijeku: Otkriveni jezivi detalji o Alminom braku
Ilustracija
Ilustracija

(Index.hr)

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako prepoznati pravi med? U nekim mješavinama pronađeni ostaci antibiotika i pesticida

Kvalitetan med izuzetno je zdrav tražen proizvod, ali ujedno uz sir i maslinovo ulje namirnica koja se najčešće falsifikuje....

Još vijesti za vas