Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Radioaktivne svinje haraju područjem Fukushime!

Preporučeno

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Nova vrsta svinja, nastala ukrštanjem divlje i domaće svinje, ugrožava napore japanskih vlasti da ponovo nasele sela koja se nalaze u blizini nuklearne centrale Fukushima, oštećene u razornom zemljotresu i cunamiju marta 2011. godine.

Ove “hibridne” životinje uništavaju domove ljudi koji počinju da se vraćaju u region. Već nekoliko sedmica stanovništvo se suočava sa ovim problemom, objavio je francuski sajt “Eho”.

Upravo se čita:  Adisu Ahmetoviću dijagnosticiran karcinom: "Ovaj nalaz jako je pogodio moju porodicu i mene"

U potrazi za hranom, ove životinje, nazvane inobuta, ulaze u selo i uništavaju sve što im se nađe na putu. Nastale su ukrštanjem divljih svinja, koje su naseljavale okolne šume, i svinja koje su uzgajane na farmama, a napuštene u vrijeme katastrofe.

Ove životinje imaju gene domaćih svinja i ne plaše se čovjeka, pa je ljudima teško da ih otjeraju. Njihovo meso je veoma radioaktivno. Vlasti su ovu prijetnju shvatile ozbiljno i organizovale hajku kako bi uništile ovu vrstu.

Upravo se čita:  Žena iz BiH uhvaćena na pasoškoj kontroli u Njemačkoj: Za Bosankom bio raspisan nalog za hapšenje

svinje fukushima 3

 (Srna)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Poznat identitet državljanina BiH koji je poginuo u stravičnoj nesreći u Sloveniji

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju ujutro na magistralnom putu kod Brezovice u Sloveniji poginuo je...

Još vijesti za vas