Četvrtak, 2 svibnja, 2024

Upali u zlataru vičući: “Nemoj slučajno da si nešto pritisla, ubićemo te!” A onda su naišli na neočekivan otpor

Preporučeno

Jelka Fuštar u zlatari
Jelka Fuštar u zlatari

Srbija – Vlasnica zlatare „Fuštar“ u starom centru Bora, Jelka Fuštar (65), sprečila je pokušaj pljačke te zlatare. Naoružani razbojnici koji su imali nameru da opljačkaju zlataru nisu u tome uspeli jer su naišli na neočekivani otpor.

– Sjedila sam u zlatari, kada sam čula da neko pokušava da otvori vrata. Prišla sam i ugledala momka koji je nosio žutu jaknu i imao je crnu kapu na glavi. Ne razmišljajući u tom trenutku pritisla sam dugme i vrata su se otključala, a dvojica razbojnika, istog trenutka uletjela unutra – priča Jelka, citira je Blic

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

Nepoznati razbojnici ušli su u zlataru i uz pretnju pištoljem zatražili od Jelke da im preda novac.

– Vikali su „daj pare“. Jedan od njih dvojice je uperio pištolj u mene i u trenutku kada sam ga uhvatila za ruku, udario me po glavi. Pala sam na pod. Počeli su da me udaraju, insistirajući da im predam novac, a onda htjeli i da mi ruke uvežu selotejpom. Rekla sam da me puste da bih mogla da im predam novac. Sve o čemu sam razmišljala u tom trenutku bilo je da pritisnem dugme za alarm, iako su lopovi vikali „nemoj slučajno da si nešto pritisla, ubićemo te“ –nastavlja naša sagovornica.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Ona kaže da ne zna odakle joj ta hrabost.

– Čim su me pustili, pritisla sam dugme i alarm se uključio. Jedan je odmah istrčao napolje, a drugi razbio staklo, izvukao tacnu sa prstenovima i krenuo da izađe iz zlatare. Uhvatila sam ga za jaknu i vukla svom snagom. Prstenovi su popadali po podu, a razbojnik je bacio tacnu i istrčao napolje. Da je uspio da iznese tacnu sa prstenovima, šteta bi bila oko pet hiljada eura. Ubrzo je stigao i moj sin – nastavlja Jelka.

Upravo se čita:  U Beogradu se obratila optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

Još jedan pokušaj pljačke zlatare „Fušter“ desio se prije oko osam godina. Lopovi ni tada nisu uspjeli u nameri da pobjegnu sa plijenom.

-Tada smo ja i suprug bili u zlatari. Razbojnik je uzeo lance i istrčao napolje. Suprug ga je pojurio a u blizini su bili i policajci koji su lopova stigli u parku. Mogu samo da kažem da nikada više neću ostajati sama u zlatari. Bog je bio sa mnom. Na svu sreću, uspjela sam da se, nekako, odbranim – dodaje Jelka.

(Blic.rs)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Stupile na snagu Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt 27. aprila 2023. nametnuo je amandman na Ustav FBiH kojim se mijenja način imenovanja nove...

Još vijesti za vas