Subota, 4 svibnja, 2024

Preventova “Škola tekstila” počela s radom

Preporučeno

Arhiv
Arhiv

Preventova besplatna “Škola tekstila” počela je danas, a ukupno 20 polaznika će u naredne četiri sedmice imati priliku da se upozna o tekstilnoj industriji u Bosni i Hercegovini, te trendovima i njenim potencijalima.

Uvodno predavanje na otvaranju škole polaznicima je održao direktor Prevent Fabrics Tarik Kadrispahić, koji je istakao da je Prevent grupacija u regionu pionir u pokretanju proizvodnje tekstilnih materijala u poslijeratnom periodu.

Upravo se čita:  Najavljen za 9. maj: Veliki skup otpora građana sa motom 'Svi za Bosnu, Bosna za sve'

– Kako ova grana industrije ima izuzetan razvojni potencijal, te s druge strane visoke standarde tehnologije i kvaliteta, nama je cilj da novijim metodama i mladim kadrom, zbog kojeg smo i pokrenuli ovu školu, napravimo dodatni iskorak – rekao je Kadrispahić.

Jedan od polaznika škole, student Mašinskog fakulteta Nedim Klipo, kazao je da Prevent vidi kao svog potencijalong poslodavca.

Upravo se čita:  Žena zamalo umrla nakon uboda stršljena: Evo kako se odbraniti i šta prvo napraviti kod uboda

Na kraju programa svi polaznici će dobiti certifikat koji potvrđuje da su obučeni setom određenih znanja i vještina, te će biti uvršteni u bazu potencijalnih zaposlenika Prevent Fabricsa, Preventove najmlađe članice koja je kreirala cijeli projekt, saopćeno je iz te kompanije.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Slučaj u BiH: Za 1. maj ukradeno janje od 15 kilograma, policija traga za počiniocima

Prije dva dana na području Glavica u Općini Velika Kladuša zabilježen je nesvakidašnji slučaj krađe. Osoba inicijala G.M. je policiji...

Još vijesti za vas