Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Vučić danas s Dodikom i Bosićem

Preporučeno

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednikom SDS-a Mladenom Bosićem.

Sastanak će, kako je najavljeno, biti održan u zgradi Vlade Srbije, javlja Tanjug.

Vučić je u petak pozvao lidere dvije najjače stranke u Republici Srpskoj (SNSD i SDS) na zajednički sastanak u Beogradu, na kojemu bi se razgovaralo o očuvanju stabilnosti Srpske u okolnostima krize u okruženju.

Upravo se čita:  Policija uhapsila vozača autobusa koji je sagradio dodatni rezervoar za krijumčarenje robe

Vučić je od Milorada Dodika i Mladena Bosića tražio očuvanje jedinstva i političke stabilnosti Srpske, te osiguravanje uvjeta da se svi problemi rješavaju demokratski, na izborima, potvrđeno je Tanjugu iz Ureda prvog potpredsjednika Vlade Srbije.

Mediji u Republici Srpskoj ovaj poziv tumače kao izraz Vučićeve želje da Srpska krene putem očuvanja demokratskih i nacionalnih vrijednosti.

Socijalni protest koji je prije tri dana počeo u Tuzli eskalirao je u petak u sukobe s policijom u više gradova Federacije Bosne i Hercegovine, a posebno dramatično bilo je u Sarajevu, Tuzli i Zenici, gdje su građani zapalili zgrade županijskih vlada.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

Na događaje u Federaciji reagirala je i Europska komisija, koja je apelirala na sve učesnike demonstracija da izbjegavaju nasilje i da se uključe u dijalog kako bi riješili probleme.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da samo ekonomski i socijalni problemi nisu razlog za nemire u više gradova Federacije BiH, već da je riječ o “projektu koji bi treblo da eskalaciju događaja iz FBiH na neki način transferira prema Republici Srpskoj”.

Upravo se čita:  Zaove napale i pretukle snahu pa je istjerale iz bratove kuće

Po Dodikovim riječima, to će biti i jedna od glavnih tema njegovog današnjeg sastanka u Beogradu s Vučićem, na kojemu će sudjelovati i predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Žena ostala bez 576.780 KM nakon što je prevarena na stranici za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (576.780 KM) nakon što je prevario muškarac...

Još vijesti za vas