Utorak, 30 travnja, 2024

Student htio ubiti Zeničanina radi 3.000 maraka

Preporučeno

Ilustracija - Foto: Arhiv
Ilustracija – Foto: Arhiv

Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu protiv Emira Kunića (24) iz Gradačca, koji je na tuzlanskom brdu Ilinčica pokušao ubiti čovjeka koji je od njega namjeravao kupiti četiri tablet računara po cijeni od 3.200 KM. Također, Kuniću je produžen pritvor za dva mjeseca.

– Postoji osnovana sumnja da je Kunić u popodnevnim satima 6. decembra 2013. godine u tuzlanskom naselju Ilinčica zadao udarac nožem S. P. (44) iz Zenice u desnu stranu vrata i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život – saopćili su iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Podsjećamo, Kunić, inače student Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, dao je oglas da prodaje računare, a zainteresiranu osobu mobitelom je navodio kojim se putem treba kretati. Kada su se sreli, od potencijalnog kupca, koji je bio u društvu svoje supruge, pokušao je oteti novac, a zatim ga je ubo nožem. S. P. je nakon napada operisan u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Upravo se čita:  "Nemoj da mi diraš mater": Mladić iz Teslića branio majku pa ubio rođaka, pravosnažno osuđen

Kada je uhapšen, Kunić je policajcima rekao da mu je novac trebao za kupovinu droge.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Milijardu eura ipak nije propalo? Usvojena lista reformi u Bosni i Hercegovini

Radni tim u Bosni i Hercegovini, kojim predsjedava predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, usuglasio je Listu reformi s...

Još vijesti za vas