Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Suzana Stambol napušta BHT1 i prelazi na regionalnu informativnu televiziju N1

Preporučeno

suzana-stambol

Regionalna news televizija N1, nastala u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, a koja počinje s emitiranjem do ljeta ove godine, postigla je dogovor o angažiranju Suzane Stambol na novom TV kanalu.

Dosadašnja glavna urednica Informativnog programa Javnog RTV servisa (BHT1) Suzana Stambol imenovana je za izvršnu producenticu N1, a ujedno će biti i zamjenica Amira Zukića, direktora programa i vijesti N1 za Bosnu i Hercegovinu

Suzana Stambol je dugogodišnja urednica i novinarka BHT1. Karijeru je počela na nekadašnjoj TVBiH, nastavila na Federalnoj televiziji, a posljednjih 10 godina radila je kao urednica vijesti, magazina i dijaloških emisija na BHT1. Znanje je sticala u BiH i inostranstvu, a za svoj rad nagrađena je prestižnim priznanjima. Uporedo sa zadacima direktorice vijesti javnog servisa, zadnjih godina uređivala je i vodila emisiju «Treća strana» i niz specijalnih emisija.

Upravo se čita:  Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: 'Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva'

«Moja odluka da postanem dio tima N1 nije bila nimalo jednostavna, jer nakon gotovo 20 godina napuštam javni televizijski servis, medijsku kuću koja mi je dala znanje i u kojoj sam naučila i postigla sve do sada. Ali u novinarstvu, učenju i izazovu nikada kraja, kao ni u proizvodnji adrenalina koji informativni program donosi. CNN, kao partner ovog projekta, od kojeg ćemo sticati nova znanja, a vijesti proizvoditi s najsavremenijom TV tehnologijom veliki su poticaj za svakog novinarskog profesionalca. N1 i sjajna ekipa koja se okuplja je prilika koja se ne propušta, a sama činjenica da postajem dio regionalnog tima me čini još angažovanijom u nastavku moje novinarske karijere.
Želim reći hvala na dosadašnjoj saradnji svim svojim  kolegama sa BHRT-a, neka ostanu uspješni profesionalci kakvi su bili i do sada”, kazala je Suzana Stambol, izvršna producentica N1 za BiH.

Upravo se čita:  Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: 'Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva'

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će program emitirati iz tri informativna produkcijska centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Generalni direktor N1 TV kanala je Brent Sadler, više puta nagrađivani novinar i urednik CNN-a, koji je kazao kako ga dolazak Suzane Stambol u tim N1 veoma raduje.

“Suzanino uredničko, reportersko i producentsko iskustvo, kao i znanje i energija koju donosi sa sobom, veliki su dobitak za našu televiziju. Njenu dosadašnju karijeru odlikuju visoki profesionalizam, posvećenost, marljivost, i etičnost. Siguran sam da će sve te kvalitete biti prepoznate i visoko vrednovane od naših gledatelja”, izjavio je Sadler.

Upravo se čita:  Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: 'Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva'

Glavni financijski investitor N1 je United Group, vodeća “pay TV” platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi. U oktobru 2013. godine, vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Alma popila kafu sa jetrvom, pa s troje djece skočila u rijeku: Njen suprug uhapšen, navodno imao aferu sa drugom ženom

Alma Arazi (39), koja je navodno sa svoje troje maloljetne djece skočila u rijeku Bojanu, u albanskom gradu Skadru,...

Još vijesti za vas