Subota, 20 travnja, 2024

Adnan Ćatić poražen od Australca Sama Solimana!

Preporučeno

Adnan Ćatić izgubio je večaras u Diseldorfu od Australca Sema Solimena (Sam Soliman). Solimen je slavio jednoglasnom odlukom sudija nakon 12 odboksanih rundi, ali treba reći da su sva tri suca meč bodovali jako tijesno. Meč je bodovan 116-111, 114-113 i 114-113 u korist boksera iz Australije, koji je time stekao pravo da izazove šampiona srednje kategorije u IBF verziji.

Upravo se čita:  Upaljen narandžasti meteoalarm za veći dio BiH

catic-adnan

Solimen se našao na podu već u drugoj rundi, ali to nije na njemu ostavilo većeg traga i u nastavku je pružio veoma dobar meč.

– Ne mogu objasniti odluku sudija, imao sam ga na tacni u drugoj rundi, dok on nije imao čistih udaraca. Mislim da sam uradio dovoljno za pobjedu koju sam želio sebi pokloniti za rođendan, ali ne mogu vidjeti šta se dešava u glavama sudija – rekao je Ćatić na njemačkom jeziku, a potom se obratio i Bosancima i Hercegovcima u dvorani u Diseldorfu:

Upravo se čita:  ABC News: Izrael napao ciljeve u centralnom dijelu Irana

– Moramo se i dalje boriti da pokažemo da smo jači, zaključio je on.

Odluka sudija je u prepunoj sali dočekana sa nevjericom i zvižducima.

Titulu sada drži Australac Danijel Gil, koji je u septembru oduzeo Ćatiću naslov.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Šmit: Vrijeme za usvajanje domaćih rješenja ističe

Visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) pozdravio je inicijativu lokalnih političara da nastave svoju opredijeljenost za usvajanje zakona koji...

Još vijesti za vas