Srijeda, 4 listopada, 2023

Bermudski trougao – šta se tamo zapravo događa?

Preporučeno

Svi smo mi čuli razne nazive za ovo podrčje blizu Floride: Vražji trokut, Trokut smrti, Oceansko groblje… No, znamo li uopće što se tamo dešava?

Bermudski je trokut područje između Bermuda, Portorika i Floride te je jedno od najpoznatijih svjetskih područja u kojem su brodovi počeli nestajati još za vrijeme putovanja Kristofora Kolumba.

U čemu je stvar? Zašto nikad nisu nađene olupine na ovom području? Zašto naučnici uopće ne mogu naći neku razliku u aktivnosti s obzirom na obične oceanske površine?

Mnogi su se pisci bavili ovim trokutom, krenimo od Larry Kusche-a, M.K.Jessup-a, John Wallace Specer-a… Danas postoje mnoge teorije koje se bave ovim trouglom.

Jedna kaže kako se radi o modernim kradljivcima koji ruše brodove i izazivaju nestanke. Druge teorije na razne fizikalne načine opisuju sile koje mogu uvlačiti brodove, a neki spominju i rupe na nebu. Neki krive more i vodu u njemu, neki tvrde da se tamo nalazi vremenski portal. Postoje teorije koje kažu da neke sile djeluju na kompase, a neke teorije kažu kako je Atlantida negdje blizu.

Teorija u koju se danas vjeruje povezana je s hemijom, a tvrdi se kako metan iz stijena stvara zračne mase i utječe na putanju broda.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Mladi Tiktoker “poludi” na pitanje kako Hercegovci mogu biti Hrvati: “Nisam ja Bosanac. U školi sam učio na hrvatskom a ne bosanskom jeziku”

Hrvoje Dadić je Tiktoker iz Hercegovine koji studira u Splitu. Kaže da “poludi” na pitanje: Kako to da Hercegovci...

Možda vas zanima i ovo