Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Dodik opet prijeti separatizmom: Ako Schmidt interveniše u vezi imovine, proglasit ćemo nezavisnost

Autor:Srna

Preporučeno

“Mi smo iznijeli svoje vizure i rekli da BiH treba da se vrati na Ustav, da se prestane sa intervencionizmom i da se stranci povuku”, istakao je Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da “Srpska, ukoliko Kristijan Šmit interveniše u vezi sa imovinom, neće imati drugi izbor osim da svoj status brani tako što će proglasiti nezavisnost”.

Dodik je ponovio svoj stav da “Schmidt nema legitimitet”.

Također, on je naveo da je francuske senatore u Parizu danas informisao da “Šmit, koji nema legitimitet i legalitet, pokušava da modelira ustavni poredak u BiH”.

Upravo se čita:  Aleksandar Vučić na sjednici Generalne skupštine UN-a pozvao sve da glasaju protiv rezolucije o Srebrenici: “Želim da skinem masku i lažna utvrđenja”

“Mi smo iznijeli svoje vizure i rekli da BiH treba da se vrati na Ustav, da se prestane sa intervencionizmom i da se stranci povuku”, istakao je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Parizu sa francuskim senatorima, nakon čega će razgovarati i sa savjetnikom francuskog predsjednika Emanuelom Bonom.

Izdvajamo

Izdvajamo

U “grad milionera” u BiH sletjelo 17 njemačkih bogataša

U živopisnim Živinicama, gradu gdje svaki pedeseti stanovnik miriše na milione, ovih dana je odigran skup kakav se ne...

Još vijesti za vas