Nedjelja, 24 rujna, 2023

Dodik uputio čestitku Obranu: “Zahvalni smo za stavove koje je zauzela Mađarska… smatramo ih mudrim i odgovornim”

Preporučeno

Član Predsjedništva BiH poručio je da su ogromni izazovi sa kojima se globalno svijet danas susreće, gotovo bez prestanka – političke krize, kriza uzrokovana širenjem virusa korona, rat u Ukrajini

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Vlade Mađarske Viktoru Orbanu Nacionalni dan, 15. mart, koji se obilježava u znak sjećanja na početak revolucije za oslobođenje mađarskog naroda od habzburške vlasti.

“Značaj revolucije, započete 15. marta 1848. godine, utoliko je veći što je mađarski narod za svoju slobodu stao nasuprot mnogo jačeg i brojnijeg neprijatelja. U ovome prepoznajem sličnost naša dva naroda. Želja za slobodom svog, ali i drugih naroda, bila je uvijek najviši srpski cilj, za koji su, kao i u vašem slučaju, položeni mnogi životi”, poručio je Dodik u čestitki Orbanu.

Upravo se čita:  Iz Vlade Njemačke reagovali na Dodikove prijetnje Schmidtu

Član Predsjedništva BiH poručio je da su ogromni izazovi sa kojima se globalno svijet danas susreće, gotovo bez prestanka – političke krize, kriza uzrokovana širenjem virusa korona, rat u Ukrajini, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Zahvalni smo za stavove koje je zauzela Mađarska u pogledu svakog od navedenih izazova i smatramo ih mudrim i odgovornim”, istakao je Dodik.

Upravo se čita:  Advokat Adamović odgovorio: Evo kada će Dodik prvi put sjesti na optuženičku klupu

“Prijateljstvo, podrška i pomoć koju je Mađarska i u ovim teškim vremenima, u nekoliko navrata pružila bez izuzetka svima u BiH, a naročito stanovnicima u Republici Srpskoj, izaziva zahvalnost, divljenje i obavezu da se izuzetni bilateralni odnosi dvije zemlje, a naročito prijateljstvo srpskog i mađarskog naroda, dodatno produbljuju i unapređuju, na obostrano zadovoljstvo.

Uvaženi predsjedniče Vlade Mađarske, uz iskrene čestitke povodom obilježavanja Nacionalnog dana, kao i želju da ovaj veliki praznik uvijek obilježavate u miru i prosperitetu, primite izraze izuzetnog uvažavanja”, poručio je Dodik u čestitki.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo