Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Dragan Bursać poručio Zoranu Milanoviću: Sram te bilo, sa takvim stvarima se ne šali! To su životi nevinih ljudi

Preporučeno

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović bio je jučer u posjeti Istri gdje je komentarisao i borbu s koronavirusom, a posebno se osvrnuo na situaciju u BiH.

Prvenstveno je prokomentarisao da se hrvatska vlada trudi kao i sve ostale sa epidemijom koronavirusa te je onda naglasio da je BiH po tom pitanju zaista posebna.

“I sve su vlade jednako uspješne i neuspješne. U cijeloj Evropi, u cijelom svijetu. Naravno najuspješniji su u Bosni i Hercegovini, tamo niti je iko bolestan, niti iko umire, niti je iko u bolnicama, niti iko priča o tome, niti se iko vakciniše. To je to”, kazao je Milanović.

Evidentno je da je ovom izjavom o našoj državi bio ironičan s obzirom na to da je poznato da BiH znatno kasni za zemljama regije, Evrope i svijeta kada je riječ o vakcinaciji.

Na to mu je odgovorio danas banjalučki novinar Dragan Bursać koji mu je poručio “da se srami”. Komentar Bursaća, kojeg je objavio na društvenim mrežama, prenosimo u cjelosti.

“Sram te bilo Milanoviću!

Zoran Milanović o koroni kaže: U BiH su najuspješniji, niti je ko bolestan i u bolnicama, niti se ljudi vakcinišu.

E sad zamislite sedmogodišnju djevojčicu, koja leži u bolnici negdje u Bosni. Ima koronu, a od ranije pati od astme. I čuje nekog nepoznatog čovjeka kako ovo govori. Hoće li se Milanović izviniti njoj i porodicama bolesne djece i oboljelih ljudi? Hoće li tražiti oproštaj od preminulih?

Postoje neke stvari sa kojim se ne šali Milanoviću. Nikad! To su životi nevinih ljudi.

Zorane, daleko smo mi u BiH od savršenog, imamo svojih muka-a ti, ako se nisi ponudio da pomogneš, nemoj poganiti po nama. Sasvim sam siguran da imaš dovoljno muke u svom dvorištu, a opet isto tako, siguran sam da niko od Bosanaca i Hercegovaca ne bi pravio sprdnju sa oboljelim ljudima u Hrvatskoj.

Sjeti se samo onih dobrovoljaca iz BiH koji čiste ruševine u zemljotresom razvaljenoj Petrinji. Makar to, najsvježije je…

To je ta civilizacijska razlika. Sram te bilo!”, poručio je Bursać.

Sram te bilo Milanoviću!

Zoran Milanović o koroni kaže: U BiH su najuspješniji, niti je ko bolestan i u bolnicama, niti…

Posted by Dragan Bursać on Tuesday, 2 March 2021

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas