Nedjelja, 1 listopada, 2023

Incident u BiH: Presreli kolonu, pa mladoženji pištoljem razbili glavu zbog hrvatske zastave

Autor:Hayat.ba

Preporučeno

Nakon ovog napada dvojica lica koja su napala svatove su se udaljila u nepoznatom pravcu.

Prije nekoliko dana na magistralnom putu Tuzla-Orašje u mjestu Lončari dogodio se napad na svatove koji su bili okićeni hrvatskim zastavama.

Mladoženja Robert Tomić prepričava detalje kako je napadnut i povrijeđen kada ga je jedan od napadača udario pištoljem u glavu.

– Jedno meni nepoznato lice je stalo ispred moje haube i iz papirne kutije je izvadilo pištolj i repetirao ga. Ja sam od straha krenuo na njega da maknem pištolj da ne upuca mene ili nekoga od mojih svatova, pa da imamo krvoproliće i još veći problem. Kad sam krenuo na pištolj, taj momak je bio spretniji od mene i udario me više puta pištoljem po glavi, za šta imam i ljekarski nalaz, nakon toga sam pao na pod, a on je nastavio da me tuče – rekao je mladoženja.

Upravo se čita:  Nedim Sladić podijelio lijepe vijesti: Odbranio magistarski rad s najvišom ocjenom

Nakon ovog napada dvojica lica koja su napala svatove su se udaljila u nepoznatom pravcu.

Ilija Babić, njegov kum, potvrdio je ovaj nemili događaj.

“Kada je kolona zaustavljena izašao sam iz auta i vidio Cvijanovića koji je sa mnom išao u školu. Odmah iza mene je izašao i Robert. Tada je Stevanović iz kutije izvadio pištolj i napao Roberta. Nakon što je ozlijedio mladoženju sjeli su u auto i pobjegli. Unesrećenog smo odmah stavili u auto i odvezli su ga u bolnicu u Orašje. Bilo je užasno, ljudi su bili prestrašeni, djeca su plakala. Pozvali smo odmah policiju, a kada su došli policajac nas je pitao, parafraziram: Zašto ste i pokazivali zastavu kad znate što će biti?”, kaže Tomić za pomenuti medij i dodaje da su odmah rekli imena napadača, međutim, oni su tek sutradan otišli na ispitivanje.

Upravo se čita:  Počelo je: Milorad Dodik prvi podnio krivičnu prijavu za klevetu

“Mladoženji je u Županijskoj bolnici u Orašju pružena pomoć, gdje mu je rana ušivena, a ustanovljen je i potres mozga”, navodi Dnevnik.ba. Mladenci su se nakon ovog incident, ipak, vjenčali. Mladoženja kaže kako nije mogao učestvovati u cijelom slavlju zbog bolova, a Babić ističe kako je te večeri sve nekako bilo u grču.

Oglasila se policija

Kako piše eBrčko u incidentu je jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede i da su napadači privedeni i protiv njih je podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

”Policijska stanica Pelagićevo je 30. oktobra oko 13.30 časova obavještena da je u Lončari opština Donji Žabar, na magistralnom putu M1-107 ( Orašje-Tuzla) iz audija u kojem su se nalazila dva muškarca zaustavljena svadbena kolona koja se kretala iz pravca Lončara prema Orašju, tačnije presretnuto vozilo u kojem se nalazio mladoženja, a kojem su lica iz pomenutog auta skinuli zastavu te su udarcima rukohvata gasnog pištolja mladoženji nanijeli tjelesne povrede”, naveli su iz Policijske uprave Bijeljine i dodali da su operativnim radom navedena lica identifikovana i ispitana u svojstvu osumnjičenih, te je od istih privremeno oduzeto oružje – gasni pištolj.

Upravo se čita:  Hoće li minimalna plata u FBiH biti 1.000 KM?

“Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju, policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo su 4. novembra protiv C.C. i S.S. podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu tjelesna povreda”, saopšteno je iz ove uprave.

Reakcija HNS-a

Hrvatski narodni sabor (HNS) najoštrije je osudio fizički napad na svadbenu kolonu zbog isticanja zastave hrvatskoga naroda u Lončari kod Orašja.

“Govor mržnje, netrpeljivost i nasrtaji na hrvatske simbole u BiH, uključujući i RS, su apsolutno neprihvatljivi i trebaju biti primjereno kažnjeni”, navode iz HNS-a ujedno pozivajuću policiju i pravosudna tijela na sankcionisanje ovog i sličnih slučajeva izazvanih mržnjom prema pripadnicima hrvatskoga naroda i njegovim obilježjima u BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo