Nedjelja, 1 listopada, 2023

Javnost u BiH još ne zna ko su proizvođači vode u kojoj su otkrivene bakterije

Autor:N1

Preporučeno

Rok upotrebe šest spornih voda istekao najkasnije do septembra 2022. godine

Federalna uprava za inspekcijske poslove navodi da je uvidom u spisak sedam voda za koje su rezultati monitoringa pokazali da sadrže bakterije koje ne smiju biti prisutne u vodi, utvrđeno je da su iste kupljene i uzorci dostavljeni na analizu u oktobru, novembru i decembru 2021. godine.

Upravo se čita:  Pogledajte kako je zapaljen skupocjeni audi RSQ8 od Denisa Stojnića

Rok upotrebe šest spornih voda istekao najkasnije do septembra 2022. godine, dok je samo za jednu od sedam spornih voda rok upotrebe bio 17.11.2022. godine.

Konkretnije informacije bismo mogli očekivati sutra ili prekosutra. Na naš upit nam je odgovoreno usmneo da inspekcijski nadzor u saradnji sa Agencijom za hranu BiH nije finaliziran.

Upravo se čita:  "Čovjek je zaspao za volanom": Fudbaler i bivši zadrugar Dino Dizdarević otkrio detalje nesreće u kojoj je učestvovao, jedva se spasio

Interesantno je da je za bekteriološku analizu vode potrebno sedam dana ili manje, a da javnost od 17.11.2022. godine ne zna ko su proizvođači vode u kojoj su otkrivene fekalne bakterije.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Nedim Sladić obradovao građane Bosne i Hercegovine novom prognozom

Poznati bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić vrijedno radi da svojim pratiocima donose pravovremene vijesti o vremenskim prilikama u Bosni i...

Možda vas zanima i ovo