Srijeda, 4 listopada, 2023

Jesu li duhovi zaista svuda oko nas? Buzzfeed istražuje…

Preporučeno

Smiješan par na Buzzfeed portalu, Ryan Bergara i Shane Madej, već dvije i pol godine snimaju serijal pod nazivom Buzzfeed Unsolved. U serijalu koji ima 4 „True Crime“ sezone i 5 „Supernatural“ sezone možemo vidjeti kako analitički obrađuju pitanje „jesu li duhovi zaista svuda oko nas?“.

Oni posjećuju uklete dvorce, bolnice, ludnice, napuštena građevinska mjesta, uklete otoke, razna područja za koja se tvrdi kako su opsjednuta i tamo pokušavaju dobiti nekakav dokaz da duhovi postoje.

Ryan, veliki pobornik toga da su duhovi stvari, kroz različite audio dokaze i vizualne varke uvjerio se kako je sve to previše „slučajnih događaja“ kako ne bi bilo stvarno. S druge strane, Shane Madej je veliki skeptik koji takve stvari pripisuje vjetru, vremenu i starosti građevine.

U jednoj od zadnjih epizoda upoznali su se s njihovom prijateljicom s posla i napravili su epizodu „The Haunting of Hannah Williams“. U toj je epizodi izuzetno mnogo sumnjivih događaja te je čak i Shane počeo sumnjati u to da duhovi zaista pokušavaju komunicirati s nama.

Ovaj serijal postao je jako popularan zbog svoje kvalitetne produkcije i scenarija koji također smišlja Ryan Bergara. No,postoje li duhovi zaista?

Pogledajte nekoliko epizoda i odlučite sami.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo