Nedjelja, 1 listopada, 2023

Ko je promijenio dres u Domu naroda? Hamdija Abdić tvrdi da će njegova stranka imati 14 delegata: “Nikada ne otpisujte SDA”

Preporučeno

Nije poznato o kome je riječ, niti je Abdić to naveo ali očigledno je da je neko od postojećih bošnjačkih delegeta promijenio dres.

Hamdija Abdić, zastupnik SDA u Predstavničkom domu Federacije BiH, oglasio se večeras na svom Facebook nalogu povodom izbora delegata u Dom naroda PS BiH.

Danas su SDA i DF žrijebanjem dobili 13-og delegata što je zakomplikovalo političku situaciju s obzirom da ove dvije stranke imaju više delegata od Osmorke.

Upravo se čita:  Delegacija Vlade FBiH s predstavnicima Svjetske banke

Međutim, da stvar po Osmorku bude gora, Abdić piše kako je SDA dobila 14-og delegata. Nije poznato o kome je riječ, niti je Abdić to naveo ali očigledno je da je neko od postojećih bošnjačkih delegeta promijenio dres.

– Želim da obavijestim članove i simpatizere SDA da u Domu naroda, u Klubu Bošnjaka, SDA zajedno sa DF-om ima 14 delegata. Već nekoliko dana SDA računa sa 13 delegata a ovo danas je šlag na tortu. Nikad ne otpisujte i ne potcijenjujte SDA, napisao je Abdić.

Upravo se čita:  Izetbegović se oglasio o hapšenju Zildžića: Nije trebao to raditi

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Policija o ubistvu Tuzli: Šta se sinoć dogodilo u naselju Miladije?

U tuzlanskom naselju Miladije sinoć se desilo stravično ubistvo u kojem je Emin Mustafić zvani “Pinki” usmrtio Ismara Karahmeta...

Možda vas zanima i ovo