Subota, 23 rujna, 2023

Milan Dunović: Vlast i opozicija RS nemaju pravo na prigovor, šute na Dodikov govor o dvije srpske države

Preporučeno

Povodom organizirane i ujedinjenje hajke na predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika DF-a Željka Komšića a sve zbog čestitke za Dan nezavisnosti Kosova, oglasio se potpredsjednik DF-a Milan Dunović.

“Predstavnici vlasti i opozicije iz manjeg bh. entiteta umjesto što upućuju uvrede na račun predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, zanemarujući da je istu ili sličnu čestitku uputio i predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, nisu bilo ovako glasni kada je Milorad Dodik jučer u Srbiji nastavio sa svojom separatističkom retorikom i politikom kazavši da Srbi danas imaju dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku. Niko od predstavnika vlasti i opozicije nije rekao ni riječ protivljenja, a kamoli da je osudio ovakav čin. Zato danas, nijedni ni drugi, nemaju nikakvo pravo spočitavati bilo kome i bilo šta, posebno kada se u cijelom svijetu zna čije aktivnosti i politika su regiju dovele na ivicu sukoba.

Upravo se čita:  Nešić odgovorio Helezu koji je izjavio da “poteže bijelo”

Osim toga, nismo bili u prilici čuti ni od predstavnika vlasti niti opozicije da im smeta nagrađivanje ratnih huškača pod pokroviteljstvom Srbije Republika Srpska je entitet u Bosni i Hercegovini i nikada neće biti država. Država jeste i biće uvijek Bosna i Hercegovina”, kazao Dunović.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U BiH najviše zarađuju direktori koji imaju platu od 4.570 KM a najmanje čistači koji rade za 709 KM

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta više od čistača koji su...

Možda vas zanima i ovo