Srijeda, 29 studenoga, 2023

Nakon pokušaja ubistva Raščića policija u Goraždu na nogama, obaviješteni i drugi MUP-ovi, FUP…

Autor:NAP.ba

Preporučeno

Almir Raščić je napadnut nakon što je izašao iz haustora zgrade u kojoj živi i krenuo prema automobilu.

Nakon sinoćnjeg pokušaja ubistva Almira Raščića u Goraždu, kojem se ljekari na KCUS-u bore za život, danas je održan radno-konsultativni sastanak zastupnika u Skupštini BPK-a kojem je prisustvovao i policijski komesar Damir Bogunić.

Kako je kazao komesar Bogunić sve policijske snage su od sinoć na terenu, a posebno Sektor kriminalističke policije.

Upravo se čita:  Odgođen početak suđenja: Vlasnik hotela Jablanica završio u bolnici

“Obavijestili smo sve PS u susjednim opštinama, MUP Kantona Sarajevo, ali i Federalnu upravu policije. Mislim da ćemo u što kraćem vremenu doći do motiva i samog izvršioca. Imamo neke informacije, koje sada nisu za javnost, tako da službenici policije nastavljaju svoj dio poslao”, kazao je policijski komesar BPK Goražde Damir Bogunić za Avaz.

Upravo se čita:  Muž joj na postelji: Esada noseći drva na leđima izdržava svoju porodicu

Ono što se nametnulo kao potreba nakon ovog šokantnog događaja koji je uzemirio stanovnike Goražda je da se ojača Uprava policije MUP-a BPK ali i da se sve bitne tačke u Goraždu i na izlazima pokriju video nadzorom.

Podsjećamo, Raščić je napadnut nakon što je izašao iz haustora zgrade u kojoj živi i krenuo prema automobilu. Napadač mu je pucao u glavu, a u izuzetno je teškom stanju. Raščić je nekadašnji fudbaler, kao i njegov brat Admir Raščić koji je u šoku zbog napada na njegovog brata.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Evropska komisija objavila kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Evropska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...

Možda vas zanima i ovo