Subota, 23 rujna, 2023

Ovolika količina mržnje se rijetko kada viđa: Kako je Gorica Dodik prokomentarisala gostovanje SARTR-a u Banjoj Luci

Preporučeno

Sve je krenulo još u aprilu ove godine, kada je najavljeno da će SARTR gostovati na Teatar festu.

U Narodnom pozorištu RS-a u Banjoj Luci, u okviru Teatar festa, sinoć je odigrana predstava Moj sin samo malo sporije hoda, u izvedbi ansambla Sarajevskog ratnog teatra (SARTR).

Pozorište iz Sarajeva gostuje u Banjoj Luci. Vijest bi trebala biti pozitivna, u najmanju ruku normalna, a pogotovo ne bi trebala biti povod za izljeve mrtžnje.

Tako rezonuju normalni ljudi, kojim mržnja prema svemu drugačijem nije ono što ih pokreće. Međutim, kćerka predsjednika RS-a Milorada Dodika, Gorica, iskoristila je i ovu predstavu za još jedno ispoljavanje svoje mržnje prema svemu što dolazi iz Sarajeva. Konkretno u ovom slučaju smeta joj naziv pozorišta.

Sve je krenulo još u aprilu ove godine, kada je najavljeno da će SARTR gostovati na Teatar festu.

A onda je samo izvođenje predstave iskoristila da na društvene mreže “isporuči” svu količinu mržnje i ksenofobije kojom je zatrovana.

Upravo se čita:  Za jedan dan u Sarajevu kažnjeno 19 pijanih vozača, voze i oni koji nisu položili

– Još nešto da kažem na temu ratnog teatra, kada je izašla objava da će gostovati na festu svi su se zgražavali i slali mi poruke da su u šoku šta je direktorica NPRS sebi dozvolila, ali naravno svi oni kao p… ćute i čekaju da se koplja slome na nekome ko smije iznijeti svoje mišljenje javno. Posebno mi se gade osobe koje su na nekim funkcijama i primaju plate da štite interese Republike Srpske, ali ćute jer se boje kvazi novinara kao što je Vaskovićeva žena da ih ne uzme na zub.

Vidjećemo sigurno neke od njih u prvim redovima da podrže taj fest i da pokažu kako su kulturno osviješteni i kako su širokih shvatanja. Da izvinite, s… mi se od teze da umjetnost ne poznaje granice i vjeru, ali samo kada su Srbi u pitanju, kod ostalih granice i te kako postoje, objavila je Gorica Dodik.

Upravo se čita:  Dodikov advokat: Sudu BiH šaljemo nova dva zahtjeva, hoće li se predsjedniku RS suditi u Banjoj Luci?!

A na kraju, nakon što je jednu predstavu povezala sa državnom imovinom i odbranom nacionalnih interesa, otišla je i korak dalje. Čak je i zastave na zgradi Narodnog pozorišta RS-a povezala sa gostovanjem SARTR-a.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Prognoza meteorologa: Evo kakvo će vrijeme biti do 4. oktobra

Ciklona će u dane vikenda u Bosni i Hercegovini donijeti padavine i manje topao zrak u odnosu na proteklu...

Možda vas zanima i ovo