Subota, 9 prosinca, 2023

Policajac upropastio tajnu akciju: Komšiji rekao da ga prati SIPA

Preporučeno

Osumnjičeni je primijetio da ga automobil prati te pitao policijskog službenika PU Grude da mu provjeri o čijem se vozilu radi

U operativnoj akciji SIPA-e “Derbi 2” uhapšen policajac iz Gruda zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Odavanje službene tajne” u vezi s krivičnim djelom “Zloupotreba položaja ili ovlasti”.

U pretresima je izuzeta dokumentacija iz Policijske uprave Grude te iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona.

Upravo se čita:  SIPA na graničnom prijelazu sa Srbijom uhapsila dvojicu osumnjičenih za ratne zločine

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provodili su posebnu istražnu radnju – Tajno praćenje i tehničko snimanje osoba, transportnih sredstava i predmeta po naredbi Suda BiH nad osumnjičenim iz Gruda 5. 5. 2020. godine.

Osumnjičeni je primijetio da ga automobil prati te pitao policijskog službenika PU Grude da mu provjeri o čijem se vozilu radi, piše Avaz.

Upravo se čita:  Nakon snimaka koji je šokirao društvene mreže - Oglasio se vozač autobusa koji je izbacio staricu: Nije karta bila problem, već nešto drugo

Izvršio provjere u bazi registarskih oznaka Policijski službenik je zatim izvršio provjere u bazi registarskih oznaka IDDEEA i utvrdio da se radi o službenom vozilu SIPA-e, nakon čega je tu informaciju rekao osumnjičenim.

“Budući da je ta informacija službena tajna, cijela akcija je propala, te su ugroženi životi i sigurnost službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)”, izjavio je za portal Jabuka.tv kantonalni tužilac Josip Aničić.

Upravo se čita:  Danas je za 20-ak stepeni hladnije nego jučer: Evo kakvi će biti dani pred nama

Uhapšeni pripadnik PU Grude prebačen je u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

KCUS ponudio Sebiji Izetbegović novo radno mjesto, prihvatila je

Dr. Izetbegović, bivša generalna direktorica KCUS-a je danas potpisala ugovor o radu koji joj je ponuđen u skladu s...

Možda vas zanima i ovo