Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Policajci u kamionu pronašli dva obezglavljena konja

Nemojte propustiti

Pripadnici Policijske uprave sarajevske općine Novi Grad prije nekoliko dana u blizini Sarajevskog aerodroma zaustavili su kamion u kojem su tokom rutinske kontrole pronašli dva obezglavljena konja, piše Avaz.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kamion se, naime, kretao iz pravca Lukavice prema Stupu, a, kako je policajcima kazao vozač kamiona, krajnja destinacija sumnjivog tereta bilo je Visoko.

Upravo se čita:  Mladić s kojim je Azra bila u vezi: "U tren oka sruši ti se cijeli svijet..."

Iako zvaničnih policijskih informacija još nema, sumnja se da se radi o švercu konjskog mesa, koje je, kako se pretpostavlja, naručio proizvođač iz Visokog.

Pronalazak obezglavljenih konja u Sarajevu došao je u trenutku dok Evropu potresa afera s konjskim mesom, koje je pronađeno u proizvodima na kojima je na deklaraciji pisalo da se radi o goveđem proizvodu, piše list.

Upravo se čita:  "Svaki dan su zajedno putovale na posao": 28-godišnjakinja bila je za volanom "pežoa" u kojem je stradala zajedno s dvije sugrađanke

Iako u BiH još nisu zabilježeni slučajevi otkrivanja ovakvih sumnjivih proizvoda, pronalazak obezglavljenih konja mogao bi pokazati da afera koja trese bogate evropske zemlje poput Njemačke i Švicarske nije zaobišla ni našu BiH.

Pročitajte još

Izdvajamo

Mirni skup u Sarajevu: Veliki broj građana odaje počast mladoj Bišćanki Azri Spahić

Građani su položili cvijeće i odali počast stradaloj djevojci Azri Spahić, te uputili podršku njenoj porodici. Veliki broj građana okupio...

Možda vas zanima i ovo