Srijeda, 24 travnja, 2024

Policajci u kamionu pronašli dva obezglavljena konja

Preporučeno

Pripadnici Policijske uprave sarajevske općine Novi Grad prije nekoliko dana u blizini Sarajevskog aerodroma zaustavili su kamion u kojem su tokom rutinske kontrole pronašli dva obezglavljena konja, piše Avaz.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kamion se, naime, kretao iz pravca Lukavice prema Stupu, a, kako je policajcima kazao vozač kamiona, krajnja destinacija sumnjivog tereta bilo je Visoko.

Upravo se čita:  Potukle se sestre u Cazinu, jedna završila u bolnici, druga u pritvoru

Iako zvaničnih policijskih informacija još nema, sumnja se da se radi o švercu konjskog mesa, koje je, kako se pretpostavlja, naručio proizvođač iz Visokog.

Pronalazak obezglavljenih konja u Sarajevu došao je u trenutku dok Evropu potresa afera s konjskim mesom, koje je pronađeno u proizvodima na kojima je na deklaraciji pisalo da se radi o goveđem proizvodu, piše list.

Upravo se čita:  Otac maloljetnika koji je ustrijeljen u Starom Gradu nudi 10 hiljada eura za informacije o napadaču

Iako u BiH još nisu zabilježeni slučajevi otkrivanja ovakvih sumnjivih proizvoda, pronalazak obezglavljenih konja mogao bi pokazati da afera koja trese bogate evropske zemlje poput Njemačke i Švicarske nije zaobišla ni našu BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas