Subota, 23 rujna, 2023

Sabrana djela Bojana Prodana: “Već ubijao, tukao povratnike, maltretirao policiju. Kako je na slobodi?”

Preporučeno

Iz policije su nam rekli da je uhapšeni inicijala B.P. od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva

Policija je u Višegradu privela 36-godišnjeg Bojana Prodana zbog razbojništva i brutalnog premlaćivanja dvoje starijih osoba u selu Omeragići.

Prodan, od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela, lišavan slobode je pod sumnjom da je u četvrtak navečer nanio teške tjelesne povrede Fadilu i Ajši Memišević te ih opljačkao.

Upravo se čita:  Veterani RS Dodiku: Neka te brane tvoji dezerteri, a ne mi! Sve ovo je posljedica tvoje bahatosti i kriminalne politike

On je, između ostalog, 2008. godine osuđen za likvidaciju svog komšije, 73-godišnjaka Vučka Sarića iz izbjegličkog naselja Prelovo kod Višegrada. Prije i nakon toga je dovođen u vezu s nizom drugih krivičnih djela.

Foto: Crna hronika

Prije dvije godine je priveden zbog sumnje da je policajcima zaprijetio da im treba otkinuti glavu nakon što mu je zbog nakupljenih kaznenih bodova oduzeta vozačka dozvola, pisali su mediji.

Upravo se čita:  Komadant EUFOR-a: Dovoljno smo snažni da odgovorimo na svaki izazov u BiH

Prodan je inače rodom iz Konjica, a živi u izbjegličkom naselju Prelovo.

Iz policije su nam rekli da je uhapšeni inicijala B.P. od ranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela razbojništva piše Klix.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim, koji se može dovesti u vezi sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i nad istim se sprovode određene kriminalističko-istražne mjere i radnje na dokumentovanju i rasvetljavanju razbojništva, navedeno je u saopštenju.

Upravo se čita:  Pogledajte kako je zapaljen skupocjeni audi RSQ8 od Denisa Stojnića

Napadač koji je pretukao i opljačkao Fadila i Ajšu, koji su u osmoj deceniji života, je bio maskiran. Dvoje povrijeđenih je hospitalizirano na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i kako nezvanično saznajemo u teškom su stanju.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U BiH najviše zarađuju direktori koji imaju platu od 4.570 KM a najmanje čistači koji rade za 709 KM

U Bosni i Hercegovini direktori u prosjeku zarađuju 4.570 maraka mjesečno, gotovo 6,5 puta više od čistača koji su...

Možda vas zanima i ovo