Četvrtak, 9 srpnja, 2020

Sarajevo: Naručite taksi i platite vožnju u okviru aplikacije, Mastercard karticom

Nemojte propustiti

Iz Ambasade Njemačke u BiH pojasnili zbog čega su građani danas čekali u redu

Ambasada Njemačke u BiH od 1. jula 2020. godine ima mogućnost da svake srijede u prijepodnevnim satima od 8...

Ratno stanje na ulicama Beograda: Policija dolazi s oklopnim vozilima, demonstranti postavljaju barikade

Demonstracije u Beogradu koje su počele iza 18 sati eskalirale su oko 20:15 kada su poletjele baklje i kamenice...

Direktor UKC RS-a: Trenutno stanje u vezi koronavirusa je haotično

Vlado Đajić ističe da je najgore što se građani ne pridržavaju zvaničnih službenih mjera, a to je nošenje maski...

Uznemirujući podaci: Novi veliki porast zaraženih u FBiH, zabilježen još jedan smrtni slučaj!

U FBiH su trenutno aktivna 1653 slučaja-oboljelih od koronavirusa, a do sada je zabilježeno 69 smrtnih slučajeva. U posljednja...

Sistem bezgotovinskog plaćanja sa Mastercard karticama omogućava korisnicima da uslugu plate putem aplikacije koja je povezana sa njihovom karticom.

Sarajevo taxi u saradnji sa kompanijom Mastercard i UniCredit Bank, uvodi inovacije u svom poslovanju tako što olakšava narudžbu i plaćanje usluga taxi prijevoza u Sarajevu. Tako od 15.8. korisnici aplikacije „mojTaxi“ u posebno obilježenim vozilima Udruženja Sarajevo taxi, ne samo da mogu naručiti već i platiti vožnju kroz ovu mobilnu aplikaciju. Potrebno je samo da imaju Mastercard platnu karticu i pametni telefon, dok je internet konekcija dostupna u vozilima.

Do sada je unutar aplikacije realizovano preko 500.000 narudžbi taksi vozila, a sada je napravljen još jedan iskorak kako bi usluga bila još bolja te kako bi bezgotovinsko plaćanje postalo dostupnije svima.

“Od danas u oko 100 vozila članova Udruženja Sarajevo taksi moguće je platiti uslugu putem aplikacije, samo jednim pritiskom na ekran Vašeg pametnog telefona. Radimo na tome da se broj vozila u kojima je ova usluga dostupna vremenom povećava, a naš cilj je da bude dostupna u svim vozilima naših članova u što skorije vrijeme” – rekao je Enver Suljagić, Predsjednik Udruženja Sarajevo Taxi.

Sistem bezgotovinskog plaćanja sa Mastercard karticama omogućava korisnicima da uslugu plate putem aplikacije koja je povezana sa njihovom karticom. Na kraju vožnje, na mobilni telefon korisnika usluge stiže obaveštenje o visini računa čije plaćanje je potrebno potvditi, i tako će jednim klikom izvrštiti plaćanje usluge taksi prevoza.

To je moderan i siguran način plaćanja jer se sva komunikacija odvija unutar bankovnog sigurnosnog sistema poštujući najsavremenije standarde zaštite za kartična plaćanja. Brzina transakcije u današnjem modernom dobu je vrlo bitna, a prvi testovi pokazuju da je za plaćanje preko aplikacije mojTaxi potrebno svega nekoliko sekundi.

„Gradovi se danas razvijaju velikom brzinom, što naravno dovodi do povećanja potreba građana i turista za efikasnim uslugama prijevoza uz jednostavan način plaćanja. Uz aplikaciju „mojTaxi“ možete da naručite vozilo i još jednostavnije obavite plaćanje koje je u skladu sa najsavremenijim sigurnosnim standardima. Sve što Vam je potrebno jeste da budete korisnik Mastercard platne kartice, tako da je usluga dostupna svima koji istu posjeduju pa i strancima u našem gradu, tj. turistima.– naglasio je Amir Trokić, Account Manager BiH u kompaniji Mastercard.

Jednom autorizirana kartica koju klijenti dodaju u svoj „mojTaxi“ profil može se koristiti u posebno obilježenim vozilima „Sarajevo taksija“ koji su u sistemu „mojTaxi“ u Sarajevu.

„Zadovoljstvo klijenata nam je na prvom mjestu. Sigurni smo da će ovakvo inovativno rješenje omogućiti jednostavnije i sigurnije plaćanje vožnje, u bilo kojoj valuti. Gotovina više neće biti jedina dostupna opcija, te smatramo da je ovo izvrsna prilika i taksistima za povećanje broja korisnika.“ – izjavila je Aldijana Barlov iz Odjela za marketing i komunikacije, UniCredit Bank.

Ovakve inovacije će zasigurno poboljšati kvalitet usluga taksi službe u Kantonu Sarajevo.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade Njemačke u BiH pojasnili zbog čega su građani danas čekali u redu

Ambasada Njemačke u BiH od 1. jula 2020. godine ima mogućnost da svake srijede u prijepodnevnim satima od 8...

Vulin o protestima: Ovo je pokušaj državnog udara

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ocijenio je večeras za televiziju Pink da ovo što se događa drugo veče u Beogradu nisu protesti protiv mjera...

Ratno stanje na ulicama Beograda: Policija dolazi s oklopnim vozilima, demonstranti...

Demonstracije u Beogradu koje su počele iza 18 sati eskalirale su oko 20:15 kada su poletjele baklje i kamenice prema policiji ispred Skupštine Srbije,...

Hrvatska ozbiljno razmišlja o novim mjerama nakon pogoršanja epidemiološke situacije

Situacija s koronavirusom u Hrvatskoj i žarišta koja se pojavljuju nakon svadbi i drugih okupljanja u RTL-u Danas je komentirao šef HZJZ-a Krunoslav Capak....

Panedmija razara Srbiju: Šok sobe u Beogradu pune mladih na kisiku

Od početka prijema u Bežanijskoj kosi se nalaze teški pacijenti. To znači da imaju potvrđenu upalu pluća s padom saturacije i kojima je neophodna...

Možda vas zanima i ovo