Utorak, 28 studenoga, 2023

“Svaki dan su zajedno putovale na posao”: 28-godišnjakinja bila je za volanom “pežoa” u kojem je stradala zajedno s dvije sugrađanke

Preporučeno

Poznanici stradalih u nevjerici kažu da je iza Đurićeve i Stevićeve ostalo po dvoje djece, dok Gazetićeva nije bila udata.

U opštini Šamac jučer je bio Dan žalosti zbog stravične saobraćajne nesreće u kojoj su 17. maja život izgubile Bojana Gazetić (28), Dijana Đurić (54) i Soka Stević (54), sve iz Šamca.

Kako je potvrđeno u policiji za volanom “pežoa” bila je Gazetić, dok je kamionom upravljao D.R.

Tragedija se dogodila oko 16.20 u Novom Selu, na magistralnom putu Šamac – Brčko, kada je došlo do stravičnog sudara “pežoa” sa kamionom “mercedes”, firme “Brčko gas”.

Upravo se čita:  Uhapšen Amir Pašić Faćo, evo i zbog čega

– Sve tri žene su iz Šamca, ali su zaposlene u Brčkom. Gazetić je radila kao zdravstveni radnik u brčanskoj bolnici, Đurić je bila zaposlena u Vladi Brčko Distrikta, a Stević u jednoj telekomunikacinoj firmi. Često su zajedno putovale na posao i nazad kući – kaže dobro upućeni izvor portala Una.

Tragediji doprinio mokar i klizav kolovoz

Tako je bilo i kobnog dana. Na kraju radnog vremena krenule su kući za Šamac, kada ih je zadesila tragedija. Tačan uzrok i okolnosti sudara se istražuju, a prvi rezultati istrage ukazuju da je tragediji doprinio mokar i klizav kolovoz.

Upravo se čita:  Detalji stravične nesreće u Lašvi: U Golfu su bili državljani Hrvatske, dvije osobe su izgubile život, a dvije teško povrijeđene

– Kretale su se prema Šamcu i sumnja se da je “pežo”, u jednoj blažoj krivini, proklizao, najverovatnije usljed mokrog kolovoza. Vozač je zbog toga izgubio kontrolu nad automobilom koji se zanio i desnom bočnom stranom praktično podletio pod kamion s cisternom, koji je naišao iz suprotnog pravca. Udar je bio toliko jak da su sve tri na mjestu ostale mrtve – kaže izvor.

U PU Bijeljina navode da je uviđaj na licu mjesta izvršio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, iz kojeg se nisu oglašavali o ovoj tragediji.

Upravo se čita:  FUP uhapsio 27-godišnjaka, pronađeni arsenal oružja i eksplozivne materije

– Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, kako bi se utvrdili tačni uzroci koji su doveli do ove teške saobraćajne nesreće u kojoj su izgubljena tri života – saopšteno je iz PU Bijeljina.

Ova tragedija je potresla cijeli Šamac. Poznanici stradalih u nevjerici kažu da je iza Đurićeve i Stevićeve ostalo po dvoje djece, dok Gazetićeva nije bila udata.

Opština proglasila Dan žalosti

Povodom teške saobraćajne nesreće Opština Šamac je donijela odluku da se petak 19. maj proglasi Danom žalosti na području ove lokalne zajednice.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Opasni pesticid opet otkriven u neretvanskim mandarinama, završile su na tržištu BiH

Novi problemi za proizvođače neretvanskih mandarina, opet je u njima otkriven nedopušteni pesticid klorpirifos. Kako javljaju iz Europske agencije za...

Možda vas zanima i ovo